A vevők december 23-án éjfélig vásárolhatnak gépkocsit az AAA AUTO fóti telephelyén

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO minden idők legnagyobb árleszállításával készül az év végére. A korábbi évekhez hasonlóan az árleszállítás elsődleges oka az, hogy az eladásra kínált autók hamarosan egy évvel idősebbek lesznek, aminek hatása már újévkor érvényesülni fog. A mai naptól kezdődően több autó akár 900 ezer forinttal olcsóbban kapható az AAA AUTO-nál. Emellett a karácsonyi ünnepekre való tekintettel a vállalat december 23-án éjfélig meghosszabbította nyitva tartását.

Egy új autó több százezer forintot veszít az értékéből abban a pillanatban, amikor elhagyja a márkakereskedést. Nem meglepő tehát, hogy az új év kezdetén, minden forgalomban lévő gépkocsi egy évvel idősebbnek számít, így vételáruk jelentősen csökken. „Az árleszállítással minden évben szeretnénk egy lépéssel a többi autókereskedő előtt járni, akik többnyire csak január 1. után csökkentik az előző évi modellek árát. Ezzel a lépéssel arra ösztönözzük ügyfeleinket, hogy ne várjanak januárig, hanem már karácsonyra vásároljanak maguknak új autót” – nyilatkozta az AAA AUTO International vezérigazgatója, Karolína Topolová.

Egy autó értékében az első két évben jelentkezik a legnagyobb mértékű értékcsökkenés. Ennek az időszaknak a végén a gépkocsi értéke jellemzően 30-50 százalékkal alacsonyabb az eredeti vételárnál. Bár a használt autók értékcsökkenése ezt követően már lassul, esetükben is legalább néhány százezer forinttal esik az ár minden új év elején. Ezért az AAA AUTO fóti telephelyén akár 900 ezer forinttal olcsóbban is megvásárolható például egy 2015-ös VW Touran. A Seat Alhambra TDI és a Renault Grand Espace modelleknél az árleszállítás akár 800 ezer forint, az Opel Insignia esetében 650 ezer forint, míg a VW Touareg és a Mazda 6 esetében pedig 600 ezer forint is lehet.

„A karácsony előtti időszakban mindig élénkül a kereslet, hiszen sokan szeretnének jobb autót vásárolni maguknak például karácsonyi ajándékként, vagy pedig azért, hogy még le tudják írni az éves adójukból. Az idei évben egyébként is jelentős keresletet tapasztalunk, részben a viszonylag enyhe tél miatt, aminek köszönhetően egyelőre több telephelyünk is teljesen hómentes. Az idei az első év, amikor jogszabály tiltja az értékesítést a karácsonyi ünnepek alatt, amit szeretnénk valahogy kompenzálni vevőink felé. Ezért úgy döntöttünk, hogy valamennyi telephelyünkön meghosszabbítjuk a december 23-i nyitva tartást, és éjfélig lehetővé tesszük a vásárlást” – tette hozzá Topolová.