A Velenje Rally visszavár

Interjú Juhász Csabival a hétvégi szlovén rali verseny előtt.

Juhász Csaba – Juhász Zsolt Mitsubishi EVO X. – Juhász Média Kft. 33. FUCHS Velenje Rali – 2018.05.25-26.

 _BIT1135

Hétvégén a 33. FUCHS Velenje Ralin veszel részt, ahol egy napba a szombatba lesz besűrítve tizenkettő gyors 104 kilométer versenytávval. Lesz még öt szervizkiállási lehetőség is a versenyen. Ismerős és új pályák is várnak rád a és a navigátorodra. A szervizlogisztika sem lesz egyszerű, úgy gumiválasztás terén – hisz ott mindig esik szinte – úgy az üzemanyag mennyiség választástekintetében.

Szóval reggeltől késő estig lesz mire néznetek.

A Miskolc Rali elég felkészülési lehetőség volt-e ide a Velenje Rallyra, vagy beiktattok egy tesztet esetleg? – Nem volt most külön teszt, a Miskolc Rallye szerintem elég hosszú teszt volt. Voltak itt olyan gyorsaságik amik nagyon hasonlóak a szlovéniai pályákhoz. Úgy érzem egyre közelebb kerültünk egymáshoz az autóval.

A 12 gyors mennyire veheti ki az erőt belőled, mint pilótából? – Már nem jelent gondot sem fizikailag sem szellemileg. Elég sokat edzek, ezért nem szoktam elfáradni. A koncentrációmat pedig Neurofeedback-kel javítom, aminek köszönhetően sokat fejlődtem ezen a téren.

Te szereted a vizes versenyeket, a köpönyegponthu oldal 7mm esőt jelez a verseny napjára. Mit szólsz hozzá? – Örülnék neki, ezzel az autóval nagy élmény csúszós úton versenyezni. Ezért az élményért váltottunk négykerekes autóra. És bízom benne, hogy nagyon gyorsak is leszünk, ha esik az eső.

Tizenketten rajtoltok el a kategóriátokban. Hová is várod magatokat, illetve a Mitropa rally értékelésben hol szeretnétek végezni? – Ha esik az eső, akkor szerintem elöl leszünk a dobogó környékén. Szárazon már nem egyszerű lépést tartani az R5-ős autókkal.

Köszönjük Partnereink segítségét!

 

– Hajósi Miklós –