A vártnál is sikeresebb volt a SPA-CE nemzetközi egészségturisztikai kiállítás sárváron

Ötödik alkalommal, de első ízben  Szlovénia határain túl rendezték meg Közép-Európa legnagyobb spa és wellness  szakvásárát, a SPA-CE 2013 kiállítást. A  rendezvénynek a tavaly gyógyhellyé minősített Sárvár adott otthont. Nem  pusztán a település volt a kiállítás helyszíne:  a termékek és szolgáltatások a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben mutatkoztak  be, ugyanis a standok a medencék partján kaptak helyet.

spaceMeghökkentően  látványos, jó helyszínnek bizonyult a sárvári fürdő, a kiállítók és a szervezők  is elégedettek voltak a 2013-as SPA-CE eredményeivel. A kifejezetten a szakma  képviselőinek szóló kiállítás a Magyar Turizmus Zrt., a Szlovén Fürdőszövetség  és a szlovén Gormice rendezvényszervező iroda, a sárvári TDM, valamint a fürdő és három  sárvári szálloda együttműködésének eredményeképpen valósult meg. Maradéktalanul teljesült a  magyar részvétel célkitűzése: a szakmai vásárlók személyesen is feltérképezték a  magyarországi egészségturisztikai kínálatot. A rendezvényen 5 ország kiállítói,  és szakmai látogatók széles köre képviseltette magát Észak-Amerikától az európai  országokon át az arab világig. Az üzleti tárgyalásokat szakmai konferencia  egészítette ki. Az első nap előadásai az orosz és az arab piac foglalási  szokásait és a vendégek elvárásait ismertették. A második napon a  nyugat-dunántúli régiót és a fürdővárost valamint, a legújabb spa-trendeket és  Közép-Európa gyógyszolgáltatásait mutatták be a meghívottaknak. A vásár  résztvevői lehetőséget kaptak Hévíz és a budapesti fürdőkultúra megismerésére  is, így a program komplex képet adott Magyarország  egészségturizmusáról.

A  kiállítás résztvevői számos eredményes tárgyalást folytattak. Legtöbben az orosz  partnerekkel való kapcsolatfelvételt emelték ki pozitívumként, de arról is  beszámoltak, hogy számos új partnert sikerült megnyerniük, illetve régi partneri  együttműködést is sikerült megújítaniuk. Örömmel vették a délszláv érdeklődést  is, ezeket a megbeszéléseket minden bizonnyal továbbiak is követik majd. A  megkérdezett kiállítók egybehangzóan megerősítették, hogy a következő alkalommal  is résztvevői lesznek a kiállításnak.

–  A szervezésben jó és megbízható partereink voltak a magyarok. Nagyon jó  választás volt Sárvár, a szlovén és horvát partnerektől is pozitív  visszajelzésünk van. A rendezvény sikerét szeretnénk felhasználni a következő  hasonló események népszerűsítéséhez. – értékelte a vásárt szervezői oldalról  Gorazd Cah, a Gormice rendezvényiroda képviselője. – A csapat bizonyított, egy  ilyen rendezvényt fürdőben megrendezni sok munka és nagy siker volt. A 34  résztvevő nagyon elégedett, és az ő véleményük a legfontosabb, ami meghatározza  a Spa-Ce jövőjét is – nyilatkozta az ötletgazda, a Szlovén Fürdőszövetség  elnöke, Iztok Altbauer a kiállítás után.

Nyilatkozatok  a résztvevőktől:

Kiszela  István, Spirit Hotel Thermal Spa *****: Nagyon pozitívan értékeljük ezt a rendezvényt, több, mint tíz partnerrel  kerültünk kapcsolatba. A welcome-party elsöprő sikere megalapozta a fokozott  érdeklődést.

Haller  Ferenc (Sárvár Tourist &TDM NKft.): frenetikus, az ötcsillagos első élmény jó kezdetnek bizonyult. Sárvár nemzetközi  hírnevét és a magyar fürdőkultúrát méltón képviseltük. A tervezett tárgyalások  száma is a várakozások felett volt, köszönhetően a desztináció iránti hatalmas  érdeklődésnek.

Horváth  Eszter (Park Inn Sárvár): Nagyon  jó volt a szervezés, a rendezvény a vártnál is jobban sikerült. Hasznos  tárgyalásokat folytattunk többek között lengyel, szerb és szlovén partnerekkel,  és sikerült feleleveníteni néhány régi kapcsolatot.

Horváth-Takács  Gabriella (Danubius Zrt.):  Elégedett vagyok, flottul ment a program és a szervezés nagyon jó volt,  egyébként ez a harmadik részvételünk ezen a vásáron. Voltak irodák, akiket  ismertünk, de a többség új partner volt.

Szabó  József (Hunguest Zrt.): Nagyon elégedettek vagyunk, mert olyan új kapcsolatokra tettünk szert, amelyek  segítségével 2014-re hotellánc szinten is megjelenünk a tour-operátorok  katalógusában. Erős volt az orosz piaci érdeklődés, de Németországból is  sikerült régi partnert újra megnyerni. A délszláv érdeklődésnek is nagyon  örültünk, amit jövő héten a belgrádi prémium napon további üzleti tárgyalás  követ.

Dusek  Mónika(Saliris Resort& Spa  Konferencia Hotel****superior): Összességében  nagyon tetszett, a megbeszélt időpontokon kívül is voltak hasznos üzleti  tárgyalások, a jövő évi rendezvényen is részt kívánunk venni.

Kiss  Dóra (BGYH Zrt.):  Ez az első részvételünk a Spa-CE rendezvényen, így minden tárgyalás új  nemzetközi partnert jelentett. Különösen örülünk annak, hogy a számunkra fontos  orosz piacról sok partner keresett meg minket. Örülünk, hogy a partnertalálkozó  után lehetőséget kapunk arra, hogy a fürdőket is bemutassunk, a jövőben is  szívesen veszünk részt ilyen üzleti találkozón.

Dedák  Angéla (Orosháza-Gyopárosfürdő): kisebb fürdőként jelentünk meg és első alkalommal, de volt érdeklődés nagy  tour-operátoroktól is, elégedettek vagyunk, a várakozásnak megfelelt az  érdeklődés, és az orosz piaci kapcsolatokban is előrelépés történt.

Dr.  Ruszikó Ádám (Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület): Pompás  szakmai rendezvény volt, ez egy koncentrált és hatékony üzletszerzési lehetőség  Közép-Európa egészségturisztikai vállalkozásai számára.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*