A Twin City zenekar Kicsi pásztor című dala már világszerte kapható a digitális zeneáruházakban

A 2011-ben alakult zenekar stílusában bár felfedezhetőek a country jegyei, mégsem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy esetükben vegytiszta country-ról lenne szó, ugyanis dalaikban a „slam poetry”-szerű verses közjátékok, a magyar nyelvű, önironikus és társadalomkritikus dalszövegek és a különféle zenei kalandozások, mind méltán sorolják őket az alternatív kategóriába is.

Twin_City_photo_2016a

„Érzékenyek vagyunk, kifecsegjük legféltettebb titkainkat, vagy épp viccelünk, és felhúzzuk a koncertet az ép elme utolsó határáig, ahonnan még vissza lehet fordulni.

A country minden irányát bejárva, bolyongásaink során egy európai közös zenei eredőre is rátaláltunk, így feladatunk lett, hogy azt is megmutassuk. …hogy magyar valóságunkat szerelemmé hangoljuk a country mögött megbújó folkkal.”

 

Korábbi dalaik mellé a 2015-ben megírt Kicsi pásztor kiadásával új irányt nyitottak. A dal szövege itt olvasható: http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/95281/twin-city/kicsi-pasztor-zeneszoveg.html

A dal már elérhető minden digitális zeneáruházban az ECDC jóvoltából.

A zenekarról:

A csapat tagjai között szerepel az a Jung Norbert, akit a hazai rock szcéna többek között a Pokolgép, a Sing Sing, a Dirty Dance és a Cool Head Clan zenekarokból is ismerhet. Mindemellett nem csak zenészként, hanem zeneszerzőként és hangmérnökként is tevékenykedett már, és teszi ezt a mai napig is (D. Nagy Lajos, Szakcsi Lakatos Béla, Edda, Emberek, stb). A Twin City mellett jelenleg a Madách Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban és az EGO Project-ben gitározik, hangmérnökként és gitártanárként dolgozik, valamint egyedi gitárerősítőket épít.

A zenekar karakteres frontembere Jung Andrea, aki a Cool Country Festival-on a „Legeredetibb frontember” kategóriájában különdíjat kapott.

A Twin City vokalistája pedig az a Roboz Réka, akinek a neve ismerős lehet a Kényes Foltok zenekarból is.

 

A Twin City eddigi jelentősebb fellépései:

Trafik Klub – 2013, Budapest w/ P. Mobil

Magyar Dal Napja – Zeneszöveg.hu helyszínek – 2013, 2014

Crossroads, w/ Greg Holt – 2014, Budapest

Cool Country Fesztivál – 2014, Budapest

Dallamos Villamos 2015, Budapest

Crazy Mama Music Pub -2016, Budapest w/P. Mobil

 

A Twin City a Zeneszöveg.hu-n:

http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/5859/twin-city-dalszovegei.html

 

 

Web:

https://www.facebook.com/TwinCityCRB