A tüntetés lezárása után erőszakos cselekmények történtek a Fidesz-székháznál

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, megdobálták az épületet, és más, erőszakos cselekmények is történtek.

    A Facebookon szervezett tüntetés résztvevői a József nádor térről a Hősök terére vonultak, ahol Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója megköszönte a résztvevők jelenlétét.
Tüntetők egy csoportja azonban a Fidesz-székházhoz vonult, ahol a szervezők kérésére magukkal vitt régi számítástechnikai eszközökkel, például klaviatúrákkal kezdte dobálni az épületet. Az eszközöket a szervezők egy általuk ironikusan “eszköz-dobálósnak” nevezett, a Youtube videomegosztó portálra helyezett videóban is kérték a tüntetőktől.
Többen felmásztak a székház földszinti erkélyére, ahová két uniós zászlót is kifüggesztettek. A demonstrálók a “Viktátor”, “demokráciát”, “Európa”, “áfacsalók” felkiáltásokkal és hangos éljenzéssel kísérték a dobálást, majd megjelent egy, “az alaptörvény érvénytelen” feliratú molinó is.
A tüntetők a Fidesz-székház több ablakát is bedobták, és több helyen a redőnyöket is megrongálták.
Több tv-stáb tagjait is inzultálták, a HírTV riporterét egy alkalommal megakadályozták abban, hogy tudósítson a helyszínről.
A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy hagyják el a helyszínt, de egyelőre a demonstrálók a helyszínen maradtak. A rendőrök este 9 óra előtt kordont vontak a székház elé.

Tüntetnek Budapesten, Miskolcon, Pécsett is.

Résztvevők az internetadó elleni tüntetésen Miskolcon, a Városház téren 2014. október 26-án. MTI Fotó: Vajda János

Forrás:MTI