A Trans-Sped 5 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki az MNB programjában

A Trans-Sped Kft. 5 milliárd forint értékben kötvényt bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogram (nkp) keretében – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

    A tisztán magyar tulajdonban lévő logisztikai cég az Euler Hermes független, nemzetközi hitelminősítő által végzett külső átvilágításon B+ minősítést kapott.
    Fülöp Szabolcs, a vállalat ügyvezetője a cég közleményében kiemelte: a kötvények kibocsátásának egyik fő célja a Trans-Sped jövőbeni beruházásaihoz szükséges források biztosítása, illetve a Trans-Sped tőkestruktúrájának optimalizálása, hosszú távon is fenntartható, biztonságos és diverzifikált finanszírozási struktúra működtetése.
     A vállalatcsoport rövid távú tervei között szerepel a banki hitelállomány csökkentése, ami enyhíti egy esetleges gazdasági sokk vállalatra gyakorolt negatív hatásait és a hitelkamatok változásából fakadó kockázatokat. Emellett a logisztikai szolgáltatónak Debrecenben, Körösladányban, Tatabányán és Budapesten is több beruházása van tervezési szakaszban.
    A vállalatcsoport 200 ezer négyzetméteres raktárkapacitással gazdálkodik és 250 közúti gépjárművel rendelkezik, 2019-es várható nettó árbevétele meghaladja a 21,5 milliárd forintot, 6 százalékkal magasabb az előző évinél.
    A raktárkapacitás folyamatos bővítése mellett szervezetfejlesztésbe és informatikai beruházásokba is fektet a cég. A saját fejlesztésű szakmai szoftver és az új vállalatirányítási rendszer bevezetése nagyban hozzájárul működési hatékonyságának növeléséhez, ami kulcsfontosságú lesz a következő évek sikereihez – írták.
    A Trans-Sped Kft. a közlemény szerint az egyetlen olyan tisztán magyar magántulajdonú vállalat, amely be tudott kerülni Magyarország 10 legnagyobb logisztikai szolgáltatója közé. Az idén 30 éves cég csaknem 800 embernek ad stabilan munkát. A kötvénykibocsátás a Trans-Sped hosszú távú stratégiájának része. Ez nem csupán forrásbevonás, hanem egy olyan elköteleződés, amellyel a cég hosszú távon vállalja a transzparens üzleti működést – hangsúlyozta Fülöp Szabolcs a közleményben.

Forrás:MTI