A több mint húszezer futó közt Rippel Ferenc, Benedek Tibor, Pindroch Csaba és Kocsis Tibor is készül a vasárnapi Vivicittár​a

A több mint húszezer futó közt Rippel Ferenc, Benedek Tibor, Pindroch Csaba és Kocsis Tibor is készül a vasárnapi Vivicittára

Közeledik a vasárnapi 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás napja, amelyre record létszámú nevezés érkezett, –  ha az idő jelentősen nem változik – 20 ezer, vagy annál is több  résztvevőre lehet számítani – jelentette be Máth István, a Budapest  Sportiroda ügyvezetője, aki rendezőként maga az eddigi valamennyi  Vivicittán részt vet.
Az előzetes jelentkezések azt  mutatják, hogy a tavalyihoz képest idén 1/3-dal (!) nő a létszám. Ezzel  ez a verseny minden idők második leglátogatottabb szabadidő sport  eseménye Magyarországon, a top listán csak a tavalyi SPAR Maraton áll  előtte, ahol 21930 futót regisztráltak!

Az előreláthatóan húszezres mezőnyben 57 ország képviseletében több mint  ezer külföldi is szerepel (a legtöbben a félmaratonin). Egészen távoli  vidékekről is érkeztek nevezések, többek közt Azerbajdzsánból,  Bolíviából, Pakisztánból, Vietnámból, Venezuelából. A legtöbb, száznál  is több külföldi Horvátországból és Angliából indul Budapestre.  Magyarország összesen 770 településéről neveztek futók az eseményre.
A férfiak  között a legidősebb az idén a 82. életévét betöltő Melichár György, aki a 10 km-en rajtol. A nőknél a 7 km-t futó Sztarenszky Tiborné a korelnök, aki a versenyt megelőző napon ünnepli a 79. születésnapját. Összesen 42 hetven évnél idősebb futó nevezett, köztük kilenc hölgy.
A futók frissítésére 500 kg banánnal, 35 kg szőlőcukorral, 3000 liter iso itallal, 6500 liter vízzel készülnek a szervezők.
Rengeteg híresség is futócipőt húz vasárnap a Margitszigeten, köztük Kocsis  Tibor, aki az UNICEF-et támogatva áll rajthoz, sőt ezt azzal fejeli meg, hogy a 7 km-es futása előtt egy minikoncertet ad a futótársainak.

Pindroch Csaba színművész 10 km-t fut, s emellett a Valami Amerika film eredeti  forgatókönyvét is felajánlja árverésre, valamennyi a filmben szereplő  színésztársa aláírásával, hogy ezzel is támogassa a Gézengúz Alapítványt.

A legnépszerűbb távon, a fémaratonin (5700 nevező) indul Rippel Ferenc (kép: http://bsidokumentaciok.hu/rippel/RippelFeri.jpg<http://www.futanet.hu/wg4/page.php?link=kk7kb7f7&id=15736&b=1&x=5788338&y=1800&z=1160&dt=1397227191> ) artista is, aki Pindroch Csabához hasonlóan felkészülésnek szánja a  vasárnapi futását az őszi nagy terve, a maraton teljesítése előtt.

Fontos közlekedési hír: vasárnap 7.00 és 17.00 óra között az 1V és 101V  jelzésű villamospótló buszok megállnak a Margitsziget/Árpád híd  megállóban! Innen a versenyközpont 800 méterre található. A forgalmi  változásokkal kapcsolatos hírek:  www.forgalmivaltozasok.hu