„A titok a karakterek közötti dinamikusság”

Pálmafák, napfény, tengerpart. Hawaii csak látszólag a nyugalom szigete. A Hawaii Five-O harmadik évadának nyitó epizódjaiban ráadásul a mindenre elszánt akciócsoport szerettei kerülnek veszélybe. Bőven tartogat izgalmakat a Universal Channel sikerszériája, amiről ezúttal a Steve McGarrettet alakító Alex O’Loughlin mesél.

Milyen érzés, hogy már a harmadik évadnál tart a sorozat?

 

Én nagyon boldog vagyok, mindennél jobban élveztem ennek az évadnak a forgatását. Ez az első eset, hogy főszereplőként harmadik évadot forgathatok és ez egyfajta nyugodtságot jelent. Még inkább nyugodtabb vagyok és a munkára tudok koncentrálni és nem gondolkozom azon, hogy ez hova fut ki – meddig tart. Szóval rám pozitív hatással van ez az évad és büszke vagyok arra, amit eddig elértünk.

Milyen előnyökkel jár az, hogy már a harmadik évadot forgattátok?

 

Nagyon családi jellege lett a dolognak. Persze minden filmforgatás családias, vagy legalábbis arra törekszik mindenki, de mi az elmúlt évek alatt nagyon összerázódtunk és tényleg azok a kollégák dolgoznak ma is a sorozaton, akikkel igazán jól működik a történet, és ez mindent rugalmasabbá, egyszerűbbé tesz.

Az írók elárultak neked bármit arról, hogy mi történik McGarett-tel a harmadik évadban?

 

Nagyon titokzatos volt mindenki. Én mindig próbálkoztam a producerünknél is, de sosem árult el többet egy-egy apró részletnél. Aztán mikor kézbe kaptam a forgatókönyvet és megtudtam, mi történik a csapattal, csak annyit mondtam „Úristen!”, de ezzel mindenki így volt. Persze nem árulhatom el, hogy pontosan mi lesz, de érdemes megnézni az epizódokat és várni a folytatást.

Hogyan tud évről évre friss maradni a sorozat?

 

A titok szerintem a karakterek közötti dinamikusság. Ráadásul nagyon konkrét elképzelése van a producernek a karakterekről, erős az iránymutatás, ami minket egyre jobban ösztönöz.

 

Vissza szoktad magad nézni?

Nem akarok arra időt szánni, hogy a saját arcomat nézzem. Nagyon fura lenne, persze nem azt mondom, hogy soha nem néztem bele a sorozatba a televízióban, de ez olyan, mint amikor reggel indulás előtt belenézel a tükörbe. Megnézed magad, de nem állsz ott órákig és elemzed a helyzetet. Ez nekem nagyon furcsa. Ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint amikor az ember felveszi a hangját egy diktafonnal és visszahallgatja, akkor meglepődik, hogy ki az az ember, aki beszél.

Hawaii Five-O 3. évad október 14-től hétfőnként 21:20-kor a Universal Channel műsorán!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*