A Telenornál az adat- és az SMS-forgalom is nőtt az év végi ünnepek idején

A Telenor Magyarország Zrt. hálózatán mind az adatforgalom, mind pedig a kézbesített SMS-ek száma emelkedett 2014 karácsonyán és szilveszterkor az előző évi értékekhez képest – közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

    A mobilszolgáltató szerint a növekedés részben magyarázható az előfizetői szám növekedésével, továbbá az okostelefonok és az internet hozzáférést biztosító előfizetések terjedésével. Az adatforgalom szempontjából meghatározó tényező még a közösségi oldalak népszerűsége is.
A Telenor ügyfelei karácsonykor (december 24-25-26-án) és szilveszterkor  (december 31-én és január 1-jén) egyaránt mintegy 9 millió SMS-t küldtek, a forgalom mindkét esetben 1 millióval több volt, mint egy évvel korábban.
A legtöbb karácsonyi SMS-t december 24-én a délutáni órákban küldték az ügyfelek, szilveszter éjjelén pedig éjfél és hajnali 2 óra között több mint 2 milliós SMS-forgalmat mért a szolgáltató.
Az adatforgalom szintén nőtt, szilveszterkor például a kora hajnali órákig kitolódott a más napokon az esti órákban tapasztalható adatforgalmi szint. Karácsonykor az adatforgalom növekedését ösztönözte az is, hogy a szolgáltató három napra korlátlan hipernethasználatot biztosított ügyfeleinek, így a szokásos adatforgalomnak közel duplája volt tapasztalható a hálózatán.
A másik két meghatározó szolgáltató – a Telekom és a Vodafone – az adatforgalmának jelentős növekedése mellett a szöveges karácsonyi és újévi üdvözletek számának csökkenéséről számolt be.

Forrás:MTI