A Tatár Köztársaságban is érdeklődnek a magyar gyógyászati szolgáltatások iránt

articleOktóber 17-18. között a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazányban első alkalommal szervezték meg az International Treatment in Russia and Abroad Fair szakkiállítást, amelyen hazánkon kívül Izrael, Németország, Spanyolország, Ausztria, Dél-Korea és Törökország vett részt.

Az eseményen elsősorban magánklinikák, kórházak voltak jelen kiállítóként, de a gyógyturizmus iránt is hihetetlen érdeklődés mutatkozott. A látogatók többsége a gyógyítással összefüggő rehabilitáció iránt érdeklődő orvos volt. A kiállításon a Robinson Tours, a sárvári Spirit Hotel, valamint a Wellness Tour képviselte Magyarországot. A standot felkeresők a plasztikai sebészet, az ízületi protézisek beültetése és az azt követő rehabilitáció lehetőségei iránt érdeklődtek. A muzulmán hagyományok és szokások erősödése miatt sokan kérdezték, hogy Magyarország ki tudja-e szolgálni a vallási előírásokkal összhangban lévő egyedi igényeiket. A későbbiekben elengedhetetlenül szükséges egy olyan, kifejezetten ennek a célközönségnek szóló tájékoztató anyag elkészítése, amely Magyarországot, illetve a hazánkban igénybe vehető gyógyturisztikai szolgáltatókat és kínálatukat mutatja be.

Az eseményen a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselője, Fábián Sándor is részt vett, aki a kiállítás nyitóünnepségén és sajtótájékoztatóján is bejelentette (képünkön), hogy hamarosan új magyar főkonzulátus nyílik Kazányban. A helyi szakemberek üdvözölték azt a döntést, hogy Magyarország a Tatár Köztársaság jelentőségét felismerve Kazányt választotta az új misszió színhelyéül, s bíznak abban, hogy mindez új együttműködési lehetőségeket nyit meg a turizmus területén is. A Tatár Köztársaság az Oroszországi Föderáció új küldőterületét jelentheti Magyarország számára: utazói jelentős új piaci szegmenst képviselnek, amelynek eltérő fogyasztói preferenciáit a szolgáltatóknak is érdemes figyelembe venniük.