A TÁRSAS JÁTÉK MÁSODIK ÉVADÁNAK DALAI

A magyar HBO első saját gyártású sorozata, a Társas játék 2011-ben 13 résszel, a két sikeres filmes rendező, Herendi Gábor és Fonyó Gergely közös rendezésében született. A történet középpontjában 5 főszereplő és 3 történet állt: Léna és Dávid, Judit és Iván, valamint Gabi (nem) hétköznapi problémákkal tarkított életébe nyerhettünk bepillantást. Az HBO produkciójában, melyet a kritikusok egyhangúlag az egyik legminőségibb és legszórakoztatóbb magyar sorozatnak neveztek, olyan neves művészek szerepeltek, mint Básti Juli, Pokorny Lia, Martinovics Dorina, Kovács Patrícia, Balsai Mónika, Réti Adrienn, Tornyi Ildikó, Rudolf Péter, Gálffi László, Thuróczy Szabolcs, Simon Kornél és Gazsó György.

 

2013. Október 6-án még pörgősebb, intenzívebb és érzelemdúsabb új évaddal folytatódott a hatalmas sikert arató sorozat. A nyolcvan fős stáb, a tizenhat főbb szereplő és a statiszták hatvannégy napnyi forgatás után készültek el a Társas játék második évadával. A vezető rendező ezúttal is Herendi Gábor volt, aki Fazakas Péterrel együtt igazgatta a HBO sorozatának felvételeit.

 

A második évadban a régi főszereplők mellé új karakterek is érkeztek, nem is akármilyen szereposztással: a Kossuth- és Jászai-díjas Udvaros Dorottya is feltűnik a történet legújabb epizódjaiban. Rajta kívül Parti Nóra, Fekete Ernő és Szabó Kimmel Tamás is szerepet kapott az új részekben.

 

Társas játék – A Filmzene

 

Az HBO nagysikerű, saját gyártású magyar sorozata, a Társas játék második évadának elindulása kapcsán egy filmzenealbum lát napvilágot 2013. október 14-én.

A dupla korongra a teljes második évad dalai kerültek fel.

 

A zenéket a film hangulatához igazodva válogatták össze a készítők: a sorozat a mai Budapesten játszódik, és a most harmincas korosztály mindennapjait mutatja be. Adta tehát magát a zenei irányzat, amelyet ez a csoport szeret: olyan az indie és a mainstream határán mozgó mai magyar előadókra esett a választás, akik felvételei egy ilyen minőségi sorozatban hitelesek tudnak lenni. A dalokat kifejezetten az egyes jelenetekhez választották, így előfordult, hogy 1-1 részlethez kipróbáltak 2-3 különböző háttérzenét is. Végül mindig az a szerzemény maradt, mely mind szövegében, mind tempójában, mind akár az előadó nemét tekintve is legjobban illeszkedett a cselekményhez.

 

A főcímdalt – melyet az Egy Másik Zenekar énekesnője, Knoll Gabi és az Anna and the Barbies frontembere, Pásztor Anna adnak elő – szintén hosszas fejtörés után választották ki. Hónapokig keresték a megfelelő számot, ám végül úgy döntöttek, hogy egy már meglévő szerzeményt dolgoznak fel, mert a Játszanék veled olyan, mintha kifejezetten a sorozathoz írták volna. Ekkor jött a következő kérdés, hogy ki énekelje a refrént. Több tucat próbafelvétel készült, míg az utolsó pillanatban megtalálták a tökéletes hangot hozzá, Knoll Gabi ugyanis egyedi hangszínével és fiatalos előadásmódjával tökéletesre csiszolta a fülbemászó dalt.

 

A tracklista:

 

CD1

 1. Karányi feat. Judie Jay – I May Be Your Star
 2. Bijou – Tánc
 3. Kafkaz – A cipője sárga
 4. Pegazusok Nem Léteznek – Naiva
 5. Kiscsillag – Ha én lennék                                           
 6. Rotfront – Csőváz
 7. Ektomorf – Set Me Free              
 8. Zaják és Társa – Szuper ez az élet           
 9. Elefánt – Szex
 10. Kistehén – Ha sírok       
 11. Budapest Nufolk Revolution – Indul az élet      
 12. Manoya – Rebirth                                         
 13. Vad Fruttik – Egy napra
 14. Boris Kovač – The Last Waltz in Budapest           

 

CD2

 1. Intim Torna Illegál – Ébressz Fel
 2. Manoya – Shine                                             
 3. Harcsa Veronika – Too Early – magyar verzió     
 4. Egy Másik Zenekar – Szomorú szám
 5. Takáts Eszter – Velem mindenki csak szakít      
 6. K2 – Dugjál engem el    
 7. 30Y – Egypár     
 8. Fűzy Gábor – Kövek a vízparton                                             
 9. Antal Ilona és Fűzy Gábor – Más ez a szerelem
 10. Csík Zenekar – Szívrablás                                          
 11. Puszi Együttes – Ma este
 12. Beck Zoltán – Nincs mese                                          
 13. Péterfy Bori & Love Band – Futás
 14. Knoll Gabi & Pásztor Anna – Játszanék veled   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*