A Talmácsi Racing az Opel Családi Napon

A Nagy Futam után, amikor Budapest belvárosában motorozhattak a Talmácsi Racing versenyzői több százezer magyar ember előtt, most hétvégén egy újabb hasonlóan nagyszabású rendezvényen mutathatta meg magát a csapat. A 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor, Bódis Richárd és Somosi Alexander, továbbá a Talmácsi Motoros Iskola ifjú növendékei az Opel Legendák Találkozása 2014. keretében a Hungaroring célegyenesében bemutatózhattak 30-35 ezer honfitársuk előtt.

A rendezvényt megelőző napon a Talmácsi Racing versenyzői lehetőséget kaptak, hogy a Hungaroringen próbálják a motorjaikat, ami mind Bódis Ricsi, mind Somosi Alexander szempontjából rendkívül fontos és hasznos volt. Mindketten saját versenymotorjukkal gyűjtötték a kilométereket, vagyis Ricsinek a 600-as, míg Alexandernek az 500-as motor nyergében volt alkalma motorozni. Ricsi motorján a csapat most rengeteg olyan beállítást és apróságot ki tudott próbálni nyugodt körülmények között, amire egy rövid és pörgős versenyhétvége során nincs idő. Mindennek a hátralevő versenyeken lehet majd szemmel látható eredménye, most csak Ricsi és Gábor mosolya jelezte, hogy érzésre sokat haladtak előre a munkával.
Az Opel Családi Nap keretében maga Talma is nyeregbe pattant, ő pénteken a Music FM műsorvezetőjét, Horváth Szilárdot, illetve a Tankcsapda együttes dobosát, Fejes Tamást vitte körbe motorjával a Hungaroringen, majd szombaton a Music FM játékénak nyertesét motoroztatta meg. Mindenki fülig érő szájjal szállt le a motorról, és mind a csapat, mind a nézők ragyogóan érezték magukat a rendezvényen.
 
Talmácsi Gábor
„Hasznos két napot teljesítettünk. Rengeteg új tapasztalatot szereztünk. Kipróbáltam Ricskó motorját és sokat tudtunk előrelépni a beállítások terén. Egy kisebb verseny is kialakult közöttünk és jó volt előzgetni egymást. Alexander és Ricskó jó formában motoroztak. Nekem egyre jobban mennek a fokozatváltások. Jó érzés volt újra száguldani a Hungaroringen.”