A szezon irányadó óratrendjei

Az elmúlt időszakban egyre inkább bizsuként tekinthettünk az órákra, aminek főleg az az oka, hogy a tervezők nemegyszer karkötőkbe építették bele ezeket a hasznos darabokat. Akár kétfunkciósak, akárcsak egy rendeltetés jutott nekik, az biztos, hogy a jól megválasztott órák maximálisan feldobják a megjelenésünket és remek ajándékötlet is lehet Karácsonyra!

Az őszi-téli szezon egyik legdivatosabb irányzatát már most jól jelölik a fém kivitelezésű órák, amik óriási népszerűségnek örvendenek! „Gyakorlatilag klasszikus alapdarabnak számítanak a fémből készült, aranyozott, vagy aranyozott hatású kiegészítők. A megszokott és rendkívül elegáns szín mellett hódít a megszokott fém és a rozé arany elnevezésű, extravagáns látszatot keltő tónus is!”- árulta el Budai Hajnalka, a Smoon.hu stílusszakértője, majd hozzátette, hogy a fém a tőle megszokott és elvárható módon biztosítja a rendkívül egyszerű, letisztult megjelenési lehetőségeket, de a harsány, figyelemfelkeltő darabok kedvelői számára is sok alternatívát tartogat. „Utóbbira kiváló példát hozhatunk az elmúlt időszak legkedveltebb darabjaiból, amik főleg a nagy, kerek óralapra, és a körben díszített, strassz köves megoldásra építenek. Ez a trend rengeteg tervezőt megihletett, a legdrágább óráktól kezdve a bizsuként megvásárolható darabokon át az utóbbi időszak legkedveltebb stílusát jelenti.”

 

Strasszok, vastag szíjak, egyedi formák

A karkötőként funkcionáló órákról cikkünk elején már ejtettünk néhány szót, ezeknek a daraboknak köszönhetjük, hogy minden közkedveltségnek örvend, ami csillog, műbőrből, vagy bőrből készült, illetve nem csupán egy óraszíj, hanem legalább kettő, három, csukló felett átfutó pánt alkotja. „Ez a kivitelezési forma kiváló azok számára, akik önmagában nem szívesen viselnének órát, vagy nem egy, életre szóló darabba ruháznának be, hanem szeretnék változatos módon, bizsuként viselni a hasznos kiegészítőt”- meséli Budai Hajnalka, a Smoon.hu stílusszakértője. „A karkötőszerű órák kedvező áron beszerezhetőek, így igazán nem okozhat gondot, hogy több olyan változatot vásárolj, amiket mindig az aktuális kedvedhez, öltözékedhez tudsz igazítani.”

Letisztult pasztell darabok kontra csillogás

A korábbiakhoz képest némileg újdonságnak számítanak azok a darabok, amiken a szíjak hangsúlyosabbak, mint maguk az óralapok. Ez a kivitelezés ugyancsak a karkötők irányvonalát erősíti, hiszen a domináns pántok mellett alig-alig tűnik fel az időt mutató felület.  Az aktuális divat szerint az említett fém és bőr mellett népszerűek a fonott megoldások, a kövekkel hangsúlyozott vonalak, valamint a mintás darabok, különösen az állatmintás felületek, amik nemegyszer a számlapokat is körbeölelik. A minták lehetőséget nyújtanak arra, hogy az órák valódi színfoltot jelöljenek az öltözködésedben, de természetesen akkor sem foghatsz mellé, ha egy rendkívül kifinomult és egyszerű darab mellett teszed le a voksodat. Az egészen feltűnő, már-már harsány órák mellett a visszafogott, letisztult és natúr darabok is divatosak, így akár az egyszerűséget, akár a túldíszített irányvonalat képviseled, egész biztosan sikered lesz!