A szervo tett keresztbe az Elek-Kiss duónak

Elek_Kiss_WaldviertelElmaradt a nagy alakítás a Maxx Race Team részéről az osztrák Waldviertel Rallyen. Habár végig az élmezőnyben autózott az Elek István-Kiss Viktor duó, a 4. gyorsasági szakaszon, műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt a párosnak. Elekék az abszolút 2. helyről álltak ki, s a szervo akadályozta meg azt, hogy dobóra állhassanak az ORB szezonzáró futamán.

Elek István: Úgy néz ki, átok ül rajtam. Hosszú kihagyás után ültem vissza versenyautó volánja mögé, de a technika ördöge megakadályozta, hogy sikerrel végződjön ez a visszatérés. Nagyon csalódott vagyok, első ízben meg is fordult az a fejemben, hogy akkor itt tényleg befejezem a rallys pályafutásomat. Ugyanakkor tudom, hogy ilyenek a technikai sportok…

Addig, amíg mentünk, meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel. Szerencsére nem volt semmi probléma azzal, hogy újra felvegyem a rally ritmusát, jó volt a tempónk és a Mitsubishi is megfelelően szolgált ki bennünket, jól éreztem magamat benne. Az első kör után éreztem, hogy nagyon sok maradt még az autóban, nem közelítettem meg azt a szintet, amit autózni szoktam. Amikor láttam, hogy még így is benne vagyunk a TOP3-ban, elkezdtem bizakodni, hogy akár még a győzelem is meglehet számunkra. A második kör rajtjában tudtuk meg, hogy Herczig kiállása után egy hellyel előrébb kerültünk, ezért Kazár Miki beérését tűztem ki magam elé célul. Ám amint elindultunk, megtörtént a baj. A rajt után már éreztem, hogy egyre keményebb a kormány, s a végén már alig bírtam tartani. Lehet, hogy az utána lévő rövid szakaszt le tudtuk volna még valahogy nyomni, de a 25 km-esnek már semmi értelme nem lett volna – csak a kocsit és magunkat veszélyeztettük volna.

A csapattal és Viktorral is nagyon jól tudtunk együttműködni. Újdonsült navigátoromnak kicsit fura volt az itinerdiktálási módszerem, ugyanis amíg ő a kanyarok nehézségét jelöli a számokkal, én a sebességi fokozatokat szoktam megadni így. Tőle ennek visszaadása így fokozottabb koncentrációt igényelt, de véleményem szerint minden tőle telhetőt megtett azért, hogy eredményesek legyünk a hétvégén.

Elek_Kiss