A szeretet és az összetartozás ereje

Turisták és hazaiak egyaránt szívesen látogatják a Linzben felállított faházakból álló rögtönzött “Vörösmarty teret”. Ínycsiklandozó gulyás, illatos kürtöskalács mellett a cigányzene és a csárdás is elmaradhatlan kelléke a fesztiválnak.

DSC_0392

Balatoni Monika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára

Balatoni Monika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Magyarország erőségeiről beszélt Linzben, a Auf nanch Ungarn, azaz Fel Magyarországra című fesztivál megnyitóján az ORF műsorvezetőjének. Mindig van új meglepetés- mondta és ez a programsorozat is bemutatja, hogy kimeríthetetlen a magyar kultúrkincs a gasztronómia, de közös kincsünk a Duna, hiszen Linzben, Budapesten és Szentendrén is ugyanaz a víz hömpölyög. A közös kincsek összekötnek bennünket. Az osztrák és magyar ember hasonlít egymásra, mindkét nemzet nagyon szeret mulatni, enni, szeretjük a minőségi dolgokat. A Linzben megrendezett fesztivál egy minőségi válogatás, mely elérhető ebben a néhány napban(május 16-18), meglátogatható az odalátogatóknak.

A szeretet és az összetartozás ereje – válaszolta Balatoni Monika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arra a kérdésre, hogy mi a legfontosabb magyar szó, amit egy turistának ismernie kell, ha Magyarországra jön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*