A SUHANJ! Alapítvány csapata az idei Berlin Marathonon is a BMW Group Magyarország támogatásával indult

A pandémia kitörését követő legnagyobb maratont rendezték meg vasárnap Berlinben. A német főváros 47. alkalommal látta vendégül a sportolókat a leggyorsabbként számon tartott maratonon, melynek idei győztese 2:05.45-ös idővel az etiópiai Guye Adola lett. A női mezőnyben honfitársa, Gotytom Gebreslase végzett az élen 2:20.09-es eredménnyel.

Az idei versenyen jubilált a BMW Group: immár tizedik alkalommal támogatta a versenyt névadó szponzorként. A bajor prémiumgyártó 55 járműből, a technológiai zászlóshajó BMW iX, az első teljes mértékben elektromos BMW i4 Gran Coupé, valamint BMW iX3 és BMW i3s modellekből álló flottával biztosította a verseny gördülékenységét. A Berlin Marathon hagyományosan nagy népszerűségnek örvend a müncheni központú vállalatcsoport alkalmazottai körében is: a 25 000 rajthoz álló versenyző közül 200-an a BMW munkatársai voltak.

A BMW Group Magyarország is évek óta aktív közreműködője a Berlin Marathonnak: 2015 óta támogatja a SUHANJ! Alapítvány versenyzői csapatát. A SUHANJ! Alapítvány közhasznú, nonprofit civil szervezet, mely 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Több sportágban szervez rendszeres edzéseket látás-, mozgás és értelmi sérültek számára, önkéntesei a fogyatékkal élő résztvevőket segítik futó, úszó és triatlon versenyek teljesítése során. A SUHANJ! Alapítvány csapatát idén három látássérült futó – Boros Csaba, Hajnalné Filipich Adrienn és Osbáth Tibor –, valamint Kis Gábor handbike-os versenyző, illetve guide-jaik erősítették és a távot mindannyian eredményesen teljesítették.

A BMW Group Magyarország a SUHANJ! Alapítvány csapatának idei berlini utaztatását egy BMW 430d Coupé xDrive modellel segítette.