A SILK WAY RALLY KÍNÁBAN IS BEMUTATKOZOTT

•Leterítették a piros szőnyeget Pekingben, a Silk Way Rally bemutatkozó eseményén
•Az orosz sportminiszter helyettese Jurij Nagornij, és a kínai általános közigazgatási és sportminiszter helyettese, Yang Shuan is részt vett december 17-én, Pekingben a verseny hivatalos sajtótájékoztatóján.
•Megnyílt a 2016-os Silk Way Rally irodája Pekingben
•A Silk Way Rally új jelképe a fehér tigris

Leterítették a piros szőnyeget Pekingben, ahol gála keretében mutatták be a 2016-os Silk Way Rallyt jó néhány különleges meghívott vendég jelenlétében – beleértve a viadal kiemelt partnereit és a rendező csapatot. A gálavacsorát hivatalos sajtótájékoztató követte csütörtök reggel, amelyen válaszolt az újságírók kérdéseire orosz sportminiszter-helyettes Jurij Nagornij és a kínai általános közigazgatási és sportminiszter helyettese, Yang Shuan is.

Szmoking és estélyi ruha. Peking legismertebb luxushoteljében, a Tiltott Várostól sétatávolságra lévő Grand Hotel Beijingben ez volt a viselet szerda este, a 2016-os Silk Way Rally bemutatkozó gálavacsoráján, amelyen részt vett a versenyigazgató Vlagyimir Csagin, és a rali szervezőbizottságának jó néhány tagja, valamint a kiemelkedő partnerek képviseletében Mr. Alekszej Miller az OJSC Gazprom és CNPC elnöke, valamint jó néhány kormányzati tisztviselő orosz és kínai részről egyaránt.
A gálaesten bemutatták a Silk Way Rally új látványterveit, amelyeket Denis Szimancsev álmodott meg, s amelynek központi figurája a fehér tigris. Oroszországban és Kínában egyaránt gyakori, a kínai mitológiában pedig a bátorság jelképe. A nagy macska mostantól a verseny jelképe, hogy inspirálja és megvédje a versenyzőket a rali során.
Az új logót is bemutatták a csütörtök reggel megtartott hivatalos sajtótájékoztatón, amelyen további rangos személyek jelentek meg, így az orosz sportminiszter, Nagornyh Yuriy is emelte jelenlétével az esemény rangját, csakúgy, mint a kínai sportminiszter-helyettes, Yang Shuan. A vendéglátó országok részéről tehát két magasrangú politikus biztosította támogatásáról a viadalt, amely a tervek szerint a valahavolt legnagyobb eurázsiai terepraliverseny lesz.
A két pekingi esemény ismét megmutatta a remek együttműködést a szervezők és a helyi hatóságok között – s ezt szimbolizálja, hogy Párizs és Moszkva után novemberben Pekingben is megnyitották a Silk Way Rally irodát. Ennek az irodának Kathy Lee irányítása alatt az lesz a fő feladata, hogy közzétegye a versennyel kapcsolatos információkat, promótálja az eseményt a kínai médiában, és a jövőbeni versenyzők felé, és a lehető legjobban tájékoztassa a szurkolókat és érdeklődőket a közösségi médiumokban.
Végül, de nem utolsó sorban érdemes megjegyezni, hogy a két eseménnyel együtt elkezdődött az együttműködés a Kínai Autó és Motorsport szövetséggel, amelynek elnöke, Zhan Guojun bemutatkozott a gálán és a sajtótájékoztatón is, és egy hároméves megállapodás nyitotta meg az utat a szorosabb együttműködés felé a sport, a logisztika és a versenybiztonság területén.
A 2016-os Silk Way Rally július 8-án rajtol a moszkvai Vörös térről, hogy azután a versenyzők lenyűgöző tájakon haladva átszeljék Oroszországot, Kazahsztánt és Kínát, és többezer kilométer megtétele után július 24-én megérkezzenek Pekingbe.

NYILATKOZATOK:

“Új fejezet nyílik a motorsport történetében és a világ terepralisportjában. A Silk Way Rally igazán különleges esemény, nagyszerű kihívást jelent majd minden résztvevőnek, akiknek szeretnék sok szerencsét kívánni.”
Jurij Nagornij,
orosz sportminiszter-helyettes

“Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a történelmi útvonalon, a híres Selyemúton halad majd végig a verseny. Ez a rali újabb hidat képez majd Oroszország és Kína között, és megerősíti a partnerségünket, amely már hosszú-hosszú éveken át kiállta az idő próbáját.”
Yang Shuan,
kínai közigazgatási és sportminiszter-helyettes

“A Silk Way Rally nagyon fontos esemény az országunk számára. Több ez, mint egy egyszerű terepraliverseny. Ez egy híd az országaink között, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a verseny tökéletesen szervezett legyen. A Kínai Motorsport Szövetség teljes mértékben elkötelezett a projekt iránt. A Silk Way Rally az egyik legjobban követett sportesemény lesz a kínai médiumokban. Büszkék vagyunk rá, hogy a világ minden tájáról látunk majd vendégül versenyzőket.”
Zhan Guojun,
a Kínai Automobil Szövetség elnöke