A Schmidt Racing a Hungaroringen tesztelt

Immár a teljes csapattal tesztelt a Hungaroringen a 2015-ös bajnoki nyitányra készülő Schmidt Racing

Chrobák János: „Nagyon jók az első benyomásaim az új Hondámról”

A Balogh Róbert menedzser vezetésével nemrég megalakult Schmidt Racing tovább folytatta a 2015-ös bajnoki szezonra való felkészülést. Az elmúlt hétvégén már teljes csapattal gurultak pályára a Hungaroringen, ahol a Chrobák János, Juhász Dávid, Végh Noé trió egy teljes napot tesztelt. Már csak az utolsó simítások vannak hátra, és a Schmidt Racing készen áll a hétvégi bajnoki rajtra a Pannoniaringen.

Az alig egy hónapja megalakult Schmidt Racing gyorsasági motorversenyzői is folytatták a felkészülésüket az idei bajnoki szezonra. A Supersportban rajthoz álló Chrobák János (Paksi AMSE) és Végh Noé, valamint a Superstock 600-ban induló Juhász Dávid ezúttal egy teljes napot tesztelt a Hungaroringen. Valamennyien kemény munkát végeztek, és úgy tűnik, hogy Noé bukása ellenére valamennyien készen állnak a hétvégén kezdődő IMRC és Magyar Bajnokság első versenyhétvégéjére.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „A csapat most tudott először teljes felállásban tesztelni, aminek nagyon örültem egy héttel a bajnoki rajt előtt. Sajnos a körülmények nem voltak a legideálisabbak, hiszen a nyílt pályanapon nem mindig lehet úgy menni az aszfaltcsíkon, ahogy azt egy komoly felkészülési teszt megkövetelné. Ettől függetlenül elégedett vagyok, hiszen a nap végére Jani és Dávid is komolyan felgyorsult az alapbeállítások megtalálását követően, míg Noé az eséséig tisztességesen teljesített. Most az a lényeg, hogy tökéletesen rendbe jöjjön, mert nagy reményekkel utazunk a hétvégén a pannoniaringi szezonnyitóra.”

Chrobák János motorversenyző (Supersport): „A hosszú téli kihagyás után, első tesztköreimet a Hungaroringen sikerült teljesítenem az új CBR600RR-el. A motor jól működött és szépen lassan barátkoztunk meg egymással, bár sokat kell még edzeni, hogy minden rezdülését érezzem. Nagyon sok idén is az új dolog aminek össze kell még állnia, de úgy gondolom a csapat jól működött, a hangulat jó volt, így bizakodva várom a jövő hétvégén megrendezendő első IMRC futamot, ahol élesben is megmérettetjük magunkat.”

Juhász Dávid motorversenyző (Superstock 600): „Az első IMRC futam előtt lehetőségünk nyílt még egy tesztre a Hungaroringen. Végre az idő is ideális volt a motorozásra. Egész nap dolgoztunk a csapattal, hogy minél jobban rám tudjuk állítani a CBR600-as Hondát. Nap végére hatalmasat léptünk előre a beállításokkal. Meg voltam elégedve ezzel a teszttel, és így nagy reményekkel várom a jövő heti szezonnyitót a Pannoniaringen.”

Végh Noé motorversenyző (Supersport): „Igencsak felemásak az érzéseim a teszttel kapcsolatban, ugyanis voltak kifejezetten jó etapjaim, amikor a motor is jól ment, a köridők is megfelelőek voltak, ugyanakkor egyrészt technikai okok miatt blokkot kellett cserélnem a gyakorlás elején, másrészt estem egy hatalmasat. Szerencsére a Hondámban nem esett túl nagy kár, ám nekem az esés következtében nagyon fáj a vállam és a hátam. Most abszolút pihenés következik a számomra, hogy teljesen egészségesen és fitten állhassak oda a hétvégén a bajnoki rajtrácsra.”

A Schmidt Racing a hétvégén a pannoniaringi IMRC és Magyar Bajnokság szezonnyitóján kezdi meg 2015-ös szereplését, ahol mindhárom versenyző rajthoz áll.