A pia és a DVD mentette meg a Family Guyt

Seth MacFarlane,  director and co-writer of the film "TED," poses for a portrait during the "TED" press day at The Four Seasons Hotel on Saturday, June 16 in Beverly Hills, Calif. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Seth MacFarlane, director and co-writer of the film “TED,” poses for a portrait during the “TED” press day at The Four Seasons Hotel on Saturday, June 16 in Beverly Hills, Calif. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Hat országban betiltották, Magyarországon azonban a hívek már nagyon várják, hogy megérkezzen a Comedy Centralra a Family Guy 11. évada. Már nem kell sokat böjtölniük, de addig is lássuk, mit tudtunk a Griffin családról és alkotóiról. Bár az alkohol öl, butít és nyomorba dönt, nélküle ma a Family Guy sem létezne…

 

Seth azért él, mert bepiált

A Family Guy meg sem valósulhatott volna, ha a sorozat atyja, Seth MacFarlene 2001. szeptember 11-én nem ébred hulla másnaposan és emiatt nem kési le 10 perccel a gépét, ami aztán a World Trade Center egyik tornyába csapódott.

 

A beszélő kutya az alap

A Family Guy elődje két animációs kisfilm. Az egyik a The Life of Larry, a másik a Larry és Steve. Az alapja mindegyiknek ugyanaz, egy beszélő kutya és a gazdája. Belőlük lett végül Brian, az iszákos családi kedvenc, és Peter, az idióta családfő.

 

Egyszer már megbukott

Jelenleg 12. évadját tapossa a sorozat. Joggal gondolhatjuk, hogy ez a siker töretlen, pedig egyszer már elkaszálták a műsort. Akkor miért megy még most is? Azért mert óriási bevételt hozott a DVD eladásokból.

 

Tilos nevetni

Vannak helyek, ahol nem tudják értékelni a Family Guy beteges humorát, és mivel mindent és mindenkit kifiguráznak, ezért több országban is betiltották az animációs sorozatot. Egyiptomban, Iránban, Vietnámban, Dél-Koreában, Dél-Afrikában és Malajziában sem lehet látni Peter Griffin ön és közveszélyes mindennapjait.

 

Meg a csúnya lány

Meg Griffin közutálat tárgyát képezi a Griffin családban, mert se nem szép, se nem okos. És ha ez még nem lenne elég a lány önbecsülésének teljes lerombolásához, még apja is folyton az arcába szellent, hogy érezze a törődést. Meg hangját a végtelenül szexi Mila Kunis adja, de ennek is megvan a maga története. Az első epizódban Seth húga, Rachel MacFarlane ugrott be, a következő részekben pedig Lacey Chabert adta a lány hangját, míg végül Mila Kunis lett a befutó, aki leszerződött a sorozathoz.

A Family Guy legendás részei, minden hétköznap, 22:30-tól a Comedy Central műsorán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*