A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat autói Goodyear abroncsokon érnek célba

A Goodyear neve mindig egyet jelentett a biztonsággal. A vállalat most nem csupán az autósok és családjuk biztonságát segíti, de az életmentést is, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkáját magas minőségű abroncsokkal támogatja.

A solymári központú Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagjai folyamatosan azon dolgoznak, hogy bajbajutott embereken segítsenek. Ha kell, a jeges Dunából mentenek, vagy jól képzett mentőkutyáik segítségével bárkit előásnak a romok alól is. A sürgős esetekhez elengedhetetlen a gyors kiszállás és a biztonságos vezetés. A mentések helyszínére azonban sokszor olyan terepen kell gyorsan és biztonságban keresztüljutniuk, ahol nincs megfelelően kiépített közút. Emellett számos esetben az időjárás is nehezíti munkájukat, a csúszós, jeges felületek, vagy a nagy sár. A mentőszolgálat autói éves szinten közel 100.000 km-t tesznek meg a legkülönbözőbb időjárási és útviszonyok között, hogy életeket mentsenek, ami komoly próbára teszi járműveiket.

A Goodyear elkötelezett abban, hogy támogassa az életmentők munkáját, ezért 2014-től a szolgálat járműveinek biztonságos célba érését Goodyear abroncsok biztosítják.

A hosszú távú együttműködés első lépcsőjeként a szolgálat bevetés-irányítási gépjárműve vált biztonságosabbá a Goodyear abroncsaival. „Nagyon hálásak vagyunk a Goodyearnek a mentőszolgálat számára biztosított Wrangler HP All Weather, Wrangler AT/SA és UltraGrip SUV abroncsokért, mert általuk bármilyen út- és időjárási viszonyhoz között célba érhetünk. Sem a sár, sem a nedves, havas utak, sem a jég sem jelenthet akadályt abban, hogy biztonságosan és időben a mentés helyszínére érkezzünk.”- mondta el Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke.

Az abroncsok felszerelését a Goodyear magyarországi szervizpartnerének, a Premio hálózatnak a szakemberei végezték. John Pfefferkorn, a Premio hálózat magyarországi igazgatója elmondta, hogy kiemelt fontosságúnak tartják, hogy támogassák azt a nemes munkát, amit a mentőszolgálat tagjai végeznek. „Bárki kerülhet olyan helyzetbe, akár csak egy erdei kirándulás során is, hogy veszélybe kerül az élete. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei sokszor a saját biztonságukat kockáztatva segítenek, amikor szükség van rá. Ha egy kicsit is hozzájárulhatunk az új abroncsokkal ahhoz, hogy mindezt biztonságosabban tehessék, akkor nagyon boldogok vagyunk.”- tette hozzá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*