A Nespresso a Bocuse d’Or magyar döntőjén különdíjakat adott át a legszebb hústál és a legszebb haltányér elkészítőinek

Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol hat induló közül bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén. Az európai döntőt május 10-11-én rendezik Budapesten.

A Nespresso által a legszebb haltányérnak járó díjjal jutalmazott alkotás, Pohner Ádám haltányérja eringi gombába és bébi spenótba tekert kecsege, kaviárja uborkával és créme fraiche-el "rántva", zeller-karalábé terrine-el, rák cannellonival, gombákkal, barna vaj sabayonnal és zöldalma mártással.

A Nespresso által a legszebb haltányérnak járó díjjal jutalmazott alkotás, Pohner Ádám haltányérja eringi gombába és bébi spenótba tekert kecsege, kaviárja uborkával és créme fraiche-el “rántva”, zeller-karalábé terrine-el, rák cannellonival, gombákkal, barna vaj sabayonnal és zöldalma mártással.

A február 18-i magyar döntőnek hatalmas tétje volt: a győztesek májusban az európai döntőn képviselhetik Magyarországot. Ezt az óriási lehetőséget a Bocuse d’Or-on már korábban is eredményesen szereplő Széll Tamás (Onyx) nyerte, a második helyen Pohner Ádám (Olimpia Étterem) végzett, és Volenter István (67 Étterem és Bistro) léphetett a dobogó harmadik fokára. Mellettük Győrffy Árpád (Kollázs, Four Seasons), Sándor Rodrigo (Costes Downtown) és Szabó László (Sodexo) versenyzett még az európai döntőbe jutásért.

A versenyzők szarvasborjú combjából és gerincéből egy alapvetően tálon bemutatott húsételt készítettek, míg a kecsegéből és annak kaviárjából egy tányéron bemutatott halételt állítottak össze, amelyekhez fele arányban zöldséget, gyümölcsöt, friss zöldeket és fűszereket kellett használniuk.

A Nespresso a Bocuse d’Or arany fokozatú támogatójaként különdíjakat adott át a legszebb hústál és a legszebb haltányér elkészítőinek

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos csúcsgasztronómiai rendezvényen volt jelen, több neves séf alkalmazta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

A nemzetközi együttműködés folytatásaként 2015. novemberétől a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójává lépett elő. A lenyűgöző látvány szintén fontos a Nespresso számára, ezért a Bocuse d’Or február 18-i magyarországi döntőjén különdíjjal jutalmazta a legtökéletesebben összeállított tányérokat. A Legszebb haltányér kategóriában Pohner Ádám, míg a Legszebb hústál kategóriában Széll Tamás nyerte el a Nespresso különdíját. Jutalmuk egy-egy Nespresso Pixie kávégép és egy-egy Pure Origin kávéválogatás volt.

Májusban Bocuse d’Or európai döntő Budapesten

Május 10-11-én Budapest lesz a házigazdája a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Or Europe-nak. A versenyt a Hungexpo Sirha kiállításán rendezik, amely az élelmiszeripar-, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar prémium kategóriás nemzetközi szakkiállítása. Ez idő alatt Magyarország és a magyar gasztronómia áll majd a világ figyelmének középpontjában, ahol 20 európai nemzet legjobbjai között dől majd el, hogy melyik 11 ország séfje jut el Lyonba, a 2017-es világdöntőre.

A Nespresso által a legszebb haltányérnak járó díjjal jutalmazott alkotás, Pohner Ádám haltányérja eringi gombába és bébi spenótba tekert kecsege, kaviárja uborkával és créme fraiche-el “rántva”, zeller-karalábé terrine-el, rák cannellonival, gombákkal, barna vaj sabayonnal és zöldalma mártással.