A Nemzetközi Beruházási Bank bevezette első banki kötvényprogramját a dublini értéktőzsdén

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) bevezette első középlejáratú banki kötvényprogramját a dublini értéktőzsdén – közölte az NBB az MTI-vel hétfőn.

    A program lehetővé teszi az NBB számára, hogy különböző valutanemekben és lejárat szerint nyújtson kölcsönt, illetve nagyobb rugalmasságot biztosít a kamatláb típusa, valamint az egyéb kibocsátási paraméterek kiválasztásában saját keretein belül – közölték.
    A középlejáratú banki kötvényprogram (MTN) 1,5 milliárd euró maximális összegű.
    A programon keresztül az NBB nemcsak irányadó kötvényeket tud majd kibocsátani a nemzetközi piacokon, képes lesz rugalmasan kihasználni a rövidtávú piaci lehetőségeket és zártkörű kibocsátásokat végrehajtani.
    A tájékoztatás szerint a program elkészítésében a JP Morgan mint szervező és állandó kereskedő működött közre, öt másik pénzügyi intézettel: UniCredit Bank, ING Bank, Goldman Sachs, OTP Bank, Raiffeisen Bank. A programot az Euronext Dublinnál vezették be.
    Közölték, a program növeli az NBB láthatóságát globális szinten és megteremti a további befektetői diverzifikációhoz szükséges előfeltételt.

Forrás:MTI