A Minik csatájában egyelőre Nani Roma vezet

Alaposan megrostálta az autósokat az első két szakasz a Pápán rendezendő HunGarian Baja Terep-rally Világkupa szombati versenynapján.

Szombaton két, a versenyzők szerint kőkemény szakasszal folytatták a versenyzők Pápán és környékén a jubileumi, tizedik HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamát. Az élen természetesen továbbra is a két MINI áll, ám a szuperspeciált megnyerő Krzysztof Holowczyc, Andreas Schulz negyven másodperces hátrányba került a Nani Roma, Michel Perin duó mögött. A magyar bajnokságban is hatalmas csata dúl: Lónyai Pál és Nyeste Róbert 1 perc 41 másodperces előnnyel várja a vasárnapi szakaszokat.

Úgy tűnik, az idei, jubileumi, tizedik HunGarian Baja FIA Világkupa futamát a két MINI-pilóta, Nani Roma és Krzysztof Holowczyc közül nyerheti csak meg valaki. Amíg a szuperspeciál után még utóbbi állt az élen, addig az első szombati szakaszon Roma parádésan vezetett, és több mint két perces előnnyel várhatta a folytatást. Délután aztán Holowczyc is begyújtotta a rakétákat, ugyan előzni nem tudott, de negyven másodpercre megközelítette a spanyol klasszist.

„Nagyon nehéz a pálya, de egyelőre minden jól alakul, az autó eddig hibátlanul működik. Én minden versenyen, ahol elindulok, nyerni szeretnék. Főleg itt, hiszen Schlessel távollétében most alkalmam nyílik arra, hogy felzárkózzak mögé a Világkupa-sorozat összetettjében. Persze az lenne az igazi, ha ő is itt lenne” – jelentette ki a vasárnapi folytatást az élről kezdő Nani Roma.

A két MINI után továbbra is a remekül versenyző, a világranglista negyedik helyén álló venezuelai Nunzio Coffaro, Daniel Meneses duó következik, igaz üldözőiknek, a cseh Miroslav Zapletal, Maciej Marton párosnak akadt egy kis gondja.

„Van a kocsival egy kis technikai problémánk, ám ezt a vasárnapi folytatásra orvosolni fogjuk. Mindent megteszünk azért, hogy felkerülhessünk a dobogóra” – árulta el Zapletal, akinek hét és fél perc a hátránya a dél-amerikaiak mögött.

A magyar bajnokság is nagyon izgalmasan alakul. A hármas szorzójú verseny szombati napján szinte késhegyre menő harcot vívott az első helyét a Lónyai Pál, Nyeste Róbert kettős a bajnokságot egy ponttal vezető Fodor Imrével és Csató Attilával. Egyelőre Lónyaiék állnak jobban: a Világkupa-futam összetettjében az ötödik és hatodik helyen álló két duó között 1 perc 41 másodperc a különbség.

„Továbbra is azt mondom, fő célunk, hogy megmutassuk az itt induló világsztároknak, hogy mi is képesek vagyunk megszorongatni őket. Noha nem pontokban gondolkodunk ezen a versenyen, azért lassan megjön az étvágy” – közölte a láthatóan boldog Lónyai.

Fodorék azon dühöngtek, hogy a második szakasz nagy részén egy nálunk jóval lassabb autó folyamatosan feltartotta őket.

„Hosszú-hosszú kilométereken keresztül kettesben vagy hármasban tudtunk csak menni miattuk. Ha ez nem lett volna, sokkal szorosabb lenne a verseny Paliékkal, de vasárnap mindent beleadunk” – mondta Fodor Imre.

A vasárnapi két szakaszt a különlegesen nagy tűzveszély miatt az erdészet kérésére a versenyigazgatóság lerövidítette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*