A Mercedes-Benz új CLA 45 AMG modellje Dunlop abroncsokon indul útnak

A Mercedes-AMG új modelljére Sport Maxx RT abroncs kerül

A Mercedes-AMG új modelljére Sport Maxx RT abroncs kerül

A Dunlop, a magas és ultramagas teljesítményű abroncsok egyik világelső gyártója ma bejelentette: a Mercedes-AMG a Dunlop versenyabroncs technológiára építő Sport Maxx RT abroncsát választotta alapfelszerelésként új CLA 45 AMG modellje számára.

Az új CLA 45 AMG modellre 235/35ZR19 91Y XL MO méretben szerelik fel a Dunlop Sport Maxx RT abroncsát, melyet külön erre a sportos kupéra terveztek. 265 kW (360 Le) csúcsteljesítményével, 450 Nm maximális nyomatékával a modell turbótöltős motorja a leghatékonyabb négyhengeres szériagyártott motor a világon. Ennélfogva a Sport MAXX RT az autóvezetés legszenvedélyesebb rajongóinak igényeit elégíti ki, akik most kiélvezhetik, milyen érzés ilyen jelentős mennyiségű lóerőt uralni. A Sport Maxx RT abroncsot nagyfokú tapadás jellemzi száraz és nedves úton egyaránt, ami párosul a kiváló kezelési tulajdonságokkal és remek fékező teljesítménnyel.

A Dunlop 125 éves múltra visszatekintő versenyabroncs technológiáit alapul vevő abroncs olyan ikonikus versenypályákon született és fejlődött ki, mint Le Mans, a Nürburgring és Silverstone. A Dunlop minden közúti abroncsát alapvetően versenyabroncs technológiára építi, legyen szó akár magáról a keverékről, akár a pályákon szerzett többszázezer órás tapasztalatról, mellyel a cég mérnökei járulnak hozzá a fejlesztéshez.

Az új elérhetőség illeszkedik a Mercedes-AMG új nagyteljesítményű autóinak sorába, amelyeken a Dunlop Sport Maxx RT és Sport Maxx Race már alapfelszereltség. Ezek közé tartozik a C63 AMG Coupé Black Series, az A45 AMG, az SLS AMG GT és most már a CLA 45 AMG modell is.

„Az új CLA 45 AMG modellre felszerelt abroncskészlet ismét alátámasztja, hogy a kitűnő minőség új szintjeit tudjuk nyújtani a nagyteljesítményű autók vezetőinek”- mondja Guillaume Carli, a Dunlop EMEA marketing igazgatója. „Sport MAXX RT abroncsaink kitűnő teljesítményt nyújtanak, és a CLA 45 AMG modell hatalmas erejét optimálisan közvetítik az útfelületre.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*