A Megújult nagyvázsony

Nagyvázsony történelmi léptékű támogatással kezdte meg több épületének korszerűsítését 2015-ben. A 147 173 203 forintos vissza nem térítendő, európai uniós támogatás a falu eddigi legjelentősebb pályázati eredménye. A projekt a KEOP-2015-5.7.0 Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése projekt keretében valósult meg.

A programot az idei évi Szent Mihály napon jelentették be. A fejlesztések között több intézmény is helyet kapott, mint az általános iskola és az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér lapostetejének hő- és vízszigetelése, az Egészségház, a Kisiskola, a Tűzoltószertár, a nemesleányfalui “Elosztó”  külső homlokzati nyílászáróinak cseréje és külső szigetelése, valamint megújult a Községháza homlokzata, a Mesevár Óvoda és Bölcsőde fel nem újított épületszárnya továbbá valamennyi érintett ingatlan födémszigetelése.

A beruházások 2015 decemberében befejeződtek, így Nagyvázsony lakói a 2016-os évet már a sokkal korszerűbb és modern technikával felújított épületekkel kezdhetik meg. A beruházás hozzásegíti a községet, hogy az eddiginél is vonzóbb legyen a turisták számára és még élhetőbb környezetet biztosítson a lakosoknak.