A Mecsekhez húz a szíve

DYNAMIC RALLY TEAM – Stefani Baranya Kupa 2015

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

A Mecsek az egyik szíve csücske Lángi Attilának, így nem is volt kérdés, hogy idén is leadja nevezését a Stefani Baranya Kupára, melynek pályái a legendás Mecsek Rallyk részét is képezik. A navigátori ülésben ismét Veres Gábor foglal majd helyet, aki a nyaralás után újult erővel támogatja majd a Dynamic Rally Team pilótájának munkáját. S talán végre nem csak a páros, de a BMW Z4 M Coupe versenygép is élvezni fogja a száguldást, minden problémától mentesen.

Lángi Attila: Imádjuk a Mecseket! Gyakorlatilag ez az egyetlen oka annak, hogy idén is leadtuk a nevezésünket a Baranya Kupára. Igaz, eddig sose állt össze egy futamunk sem, ami itt zajlott – legyen szó akár a Baranya Kupáról, akár a Mecsek Rallyról –, mindig akadt valami probléma.

A Z4-n folyamatosan dolgozunk, javítjuk azokat a részeit, amik a murvai terepjárás során megsérültek, s igyekszünk minél jobban felkészíteni a BMW-t az aszfaltos száguldásra. Ám úgy vagyunk vele, hogy inkább itt jöjjenek ki az autón a hibák, mint az éles küzdelmek során. Igazi próba lesz tehát a hétvégi derbi abból a szempontból, hogy a technika bírja-e még a strapát.

Számunkra így abszolút tét nélküli lesz ez a futam, olyannyira lazán vesszük majd a dolgot, hogy csak kopott gumikat fogunk feltenni a kocsira, és igyekszünk minél jobban a közönség szórakoztatására autózni. A nagy ellenfelünk, Rafi se jön le erre a rendezvényre, így vele nem, Tőzsér Áronékkal viszont össze tudjuk majd hasonlítani az időnket, ha nagyon akarjuk. De azt hiszem, erre nem fog sor kerülni ezen a hétvégén. A cél, hogy visszarázódjunk az aszfaltra, és akkor is mosolyognunk, jó legyen a hangulatunk, ha vége van a versenynek.

Veres Gábor: Feltöltődve várom a Baranya Kupát, amit egy éles tesztnek szánunk a Kassa Rally előtt. Habár nem fogunk életre-halálra menni, mégis versenykörülmények között próbálhatjuk ki azt, hogyan sikerült a fiúknak újra életet lehetni a Z4-be a murvás sebesülések után. Ez a futam jó lehetőség lesz arra is, hogy a Mecsek Rallyra is trenírozzuk magunkat. A most kijelölt pályák ugyanis részét képezik majd annak az ORB-s derbinek is, így ha most jól feldolgozzuk őket, akkor lesz egy kis könnyebbség számunkra októberben. A belvárosi prológ is sok érdekességet ígér, jó alkalmat nyújt arra, hogy a nézőknek autózzunk – de ezt mind csak ésszel, a padkákra vigyázva.