A Mecsek Rallye ad otthont a Peugeot Kupa újabb fordulójának

Negyedik futamához érkezett az ötfordulós Peugeot 208 Rally Cup Hungary sorozat, melyben azonos autókkal, kiegyenlített technikai feltételekkel versenyeznek a párosok. Az év végi kupagyőztes jutalma idén is egy EB futamon való indulás lehetősége és teljes költsége, melyet a sorozat védnöke, a Peugeot Magyarország vállal magára. A pécsi verseny előtt szoros a tabella: Csomósék 4 ponttal vezetnek a helyinek számító Szauer-Rácz páros előtt. Utánuk kicsit lemaradva, de még többen is harcolnak a dobogó harmadik fokáért.

 

Hosszúra nyúlt a nyári szünet a Peugeot 208 Rally Cup Hungary sorozatba nevezett kilenc páros számára. Legutóbb a június elején megrendezett Székesfehérvár Rallye-n tudták a pontjaikat gyűjtögetni a kupa indulói. Az eltelt időben volt, aki több nemzetközi versenyen is elindult, de volt aki hazai bajnoki futamon törte össze autóját és olyan is volt, aki nem versenyzett és talán még felfokozottabb hangulatban várja a pécsi hétvégét.

Az idei év a második szezonja ennek a kezdeményezésnek, ahol azonos autókkal, még komolyabb csaták várhatóak a versenyző párosok között. A fejlődni vágyók folyamatosan össze tudják hasonlítani eredményüket a kupában induló többi versenyzővel, ezáltal még jobban tudják fejleszteni vezetési tudásukat. Ezt a sorozat minden indulója vallja, ezért is nőtt látványosan az első évet követően kilenc párosra az indulók száma.

Az 53. Mecsek Rallye-n egy páros kivételével mindenki jelezte részvételét. Az összesítésben első helyen álló Csomós Miklós – Nagy Attila kettős listavezetőként sem pihent az elmúlt időszakban a Barum Rallye EB futamon. Hazai és cseh bajnoki futamokon is gyűjtötte versenyautójával a kilométereket.

A legutolsó versenyt megnyerő Szauer Gergő – Rácz László kettőse győzni szeretne hazai környezetben is.

A bajnoki harmadik helyen álló Márta János – Hényel Ágoston egység két tesztet is szervezett a pécsi indulás előtt. A népszerű pilóta gyorsan szeretne most is menni és dobogós helyet célozott meg.

Riskó Daniék a sorozatban nem értékelt ózdi versenyen csúnyán összetörték az autójukat. A bukás után pont a verseny hetére készült el a kis Peugeot 208, de sajnos tesztre már nem maradt idejük. Biztos autózással az év végi dobogót nézték ki maguknak célként.

A sorozat egyetlen külföldi szereplője a fiatal kolozsvári testvérpár, Maior Norbert és Maior Francesca. Ők kihagyták az előző futamot, talán épp ezért még nagyobb lendülettel várják a pécsi megmérettetést.

Hangodi Bendegúz a legfiatalabb indulója a kupának. A rallycrossból érkezett versenyző még mindig a pontos itiner írásának elsajátítását látja a legfontosabb fejlődési lépésnek, ezt szeretné a pécsi gyorsaságikon is tökéletesíteni.

Jánosa Ákos tapasztalt navigátorával, Szőke Tamással részt vett a tavalyi bajnoki címért járó EB szereplésen. A Rally Di Roma Capitale futamon nagyon sok tapasztalatot szereztek, ezt szeretnék kamatoztatni most a hétvégén.

Székesfehérváron kétszer is kalandba került a Hibján József – Szollár Csaba kettős, aki újraépítette a versenyautóját és egy kisebb teszt után a pilóta úgy nyilatkozott, ez az év már az autóval való barátkozásra megy rá, minden kilométerrel közelebb kerülnek a barátsághoz.

A külföldön sikereket elérő, itthon folyamatosan kudarcba fulladó szereplések után kihagyja a hazainak számító futamát a László Martin – Végh Attila kettős.

A feladat és a célok tehát adottak. Az utolsó előtti futamon is a maximumot kell mindenkinek kihoznia az izzig-vérig versenyautónak épült Peugeot 208 R2-ből azoknak a párosoknak, akik minél több pontot szeretnének gyűjteni a másfeles szorzójú szezonzáró futam előtt.

A Mecsek Rallye programjába idén kicsit beleszóltak az országos önkormányzati választások, így már csütörtökön elkezdődik a verseny a Prológgal és a Pécs környéki erdőkben pénteken és szombaton zajlanak a küzdelmek.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.mecsekrallye.hu A futam on-line eredményei és versenyzői nyilatkozatok: http://rallylive.hu

Peugeot Kupa állása a pécsi verseny előtt: 1. Csomós Miklós – Nagy Attila, East Motorsport Kft.,                                         45 pont 2. Szauer Gergő – Rácz László, Topp-cars Rally Team                                           41 pont 3. Márta János – Hényel Ágoston, Dynamic Rally Team                                       18 pont 4. Riskó Dániel – Bíró Péter/Losonczi Csaba, East Motorsport Kft. 13 pont 5. Norbert Maior (RO) – Francesca Maior (RO),                                                         12 pont 6. Hangodi Bendegúz – Kulcsár Dániel, HQ Racing Sport Kft..                        10 pont 7. Jánosa Ákos – Szőke Tamás, Garlas MS Kft.                                                           9 pont 8. Hibján József – Szollár Csaba, Garlas MS Kft.                                                       8 pont 9. László Martin – Végh Attila, M-Sport Racing Kft                                                 3 pont

A ponttáblázat a szabályoknak megfelelően a versenyben elért helyezés alapján + napi szakaszokon elért helyezések szerint + utolsó gyorsasági szakaszon elért helyezés alapján kerül kiszámításra.