A második menet: Miskolc Rallye

Felsőnyárád – Sajókaza, Parasznya – Lyukóbánya, Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt, Garadna – Mályinka és Sáta – Sáta; Igazi klasszikus, embert és gépet egyaránt próbára tevő rali pályák várják a mezőnyt és az MR Racing SE párosait a hétvégi, 22. Miskolc Rallye-n.

 

A szezon második futamát a megszokott gyakorlattól eltérően péntek-szombat menetrendben rendezik, ráadásul a verseny programját gyakorlatilag másfél napba sűrítette a rendező, ami így extra kihívás elé állítja a pilótákat és a navigátorokat egyaránt.

 Magyarboly

Az Osváth PéterCsáki Richárd kettős az egri második helyet követően ismét a dobogót veszi célba a 3-as kategória mezőnyében az Eger Rallye-n. Ugyan a címvédő Balogh János egyértelműen lépéselőnyben van az N csoport mezőnyével szemben, ráadásul a hétvégén hazai pályán versenyez, de az MR Racing párosa nem feltartott kézzel megy csatába Borsodban! „Úgy fogok menni, mint Egerben, fölpörgött állapotban! Remélem, hogy az autó rendben lesz és tudom azt a formát hozni, mint a szezonnyitón. Ha ez sikerül, akkor bízom benne, hogy nyomás alatt tudom tartani Balogh Janit. Az első napi pályák annyira nem álnak közel a szívemhez, de a szombati szakaszok teljesen rendben vannak, úgyhogy igyekszünk szoros csatát vívni a többiekkel!”

Azt nyugodtan állíthatjuk, hogy Borbás Szabolcs és Harmos Gergely három versennyel a háta mögött már megtalálta a közös hangot a Citroen DS3 R3-ban, de a pénteki éjszakai szakaszok ismét egy új kihívás elé állítja majd a fiúkat. „Még nem versenyeztünk sötétben, lámpasorral, Szabolccsal, ez egy új szituáció lesz, de nem hiszem, hogy ez gondot fog okozni. Ha az esti szakaszokat hiba nélkül teljesítjük, az egy jó alapot jelenthet szombatra. Az, hogy ez időben mit jelent, vagy a többiekhez képest hova tudjuk elhelyezni magunkat, az megint egy másik kérdés. A második nap rettenetesen hosszú lesz, ott bármi megtörténhet. Az biztos, hogy nagyon odatesszük magunkat, hogy minden rendben legyen. Jó kis derbi lesz!”

 2016Eger049M

A Gyarmati ArielKocsis György kettős ugyan Egerben megnyerte az ORC küzdelmeit, de a siófoki duó Mitsubishije nem működött tökéletesen. A fiúk igyekeztek visszavarázsolni a Lancer motorjába az Egerben hiányzó lóerőket, valamint a futómű beállításra is nagyobb hangsúlyt fektettek. „A keménységen állítunk az Eger Rallye tapasztalatai felhasználva, valamint a futómű geometriával foglalkoztunk, arra is nagyobb figyelmet fordítottunk. Remélem, hogy műszakilag kevesebb hátráltató tényező kísér minket a Miskolc Rallye-n, mint a szezonnyitón és természetesen úgy oda a rajthoz, hogy szeretnénk a maximális pontszámot elhozni.”

A Rally2 mezőnyében vitézkedő Pethő IstvánPapp Arnold páros először indul a Miskolc Rallye-n, így Lada VFTS-sel autózó kettős már akkor is nagyon elégedett lesz, ha meg tudja ismételni az egri teljesítményét. A fiúk legutóbb a 12-es géposztály ötödik helyén végeztek. „Az autó készen áll a Miskolc Rallye-ra, a múlt héten voltunk tesztelni és változtattunk egy kicsit a beállításokon. Bízom benne, hogy ezek az apró módosítások pozitív hatással lesznek a teljesítményünkre. Megnéztem jó pár belsőkamerás felvételt és ezek alapján a Sáta – Sáta és a Garadna-Mályinka szakaszokon is vannak olyan részek, amik tetszenek, de mindenképpen a toppon kell lennünk, mert célba szeretnénk érni!”

2016Eger057