A magyar élelmiszereket népszerűsíti a IX. Coop Rally

A magyar élelmiszerek népszerűsítését szolgáló idei Coop Rally a Zwack Unicum Nyrt. dunaharaszti gyárából startolt csütörtökön reggel.

    A 9. alkalommal szervezett országjáró autós túra két nap alatt  több mint 700 kilométert megtéve jut el Dunaharasztiból Sárvárra, és közben több magyar élelmiszert gyártó cég telephelyét érinti a Dunántúlon.
A résztvevőket Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszer-lánc felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos indította útnak csütörtökön.
A túra induló állomását jelentő Zwack Unicum Nyrt. az idén március 31-én zárult üzleti évében 22,15 milliárd forint nettó árbevételt ért el, hasonlót az előző évi 22,26 milliárd forinthoz. A cég adózott eredménye az előző évi 1,198 milliárd forintról 1,514 milliárd forintra emelkedett a 2013/2014-es üzleti évben.
Frank Odzuck, a Zwack Unicum Nyrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a társaság a jelenlegi üzleti évében is az előzőhöz hasonló jó eredményre számít annak ellenére, hogy a magyarországi égetett szeszesitalok piacán már évek óta csökkenő tendencia tapasztalható. Hozzátette, hogy a piacvezető szerepet csak folyamatos fejlesztésekkel és innovációval lehet megtartani.
A vezérigazgató elmondta, a Coop csoport a Zwack kiemelkedően jó üzleti partnerei közé tartozik, a kapcsolat két évtizedes múltra tekint vissza.
A Zwacknak három gyára működik Magyarországon: Budapesten, Dunaharasztiban és Kecskeméten.

Forrás:MTI