A Magna Cum Laude is ott lesz A Dal 2022 elődöntőjében

A Dal 2022 elődöntősei akusztikus verzióban, tízesével térnek vissza két egymást követő szombat este. A Duna első elődöntőjét Mező Misi és a Magna Cum Laude extra produkciója teszi teljessé.

 

Tíz áthangszerelt dallal folytatódik a verseny szombat este a Dunán. A zenés estét extra produkció fűszerezi. Ismét egy zsűritag cseréli mikrofonra a pontozótáblát. Mező Misi énekes-gitáros és a Magna Cum Laude lép színpadra. A fun rock együttes több mint két évtizede a magyar könnyűzenei élet éllovasa. A frontembere immár negyedik alkalommal foglal helyet az ítészek között.

Az első elődöntőben a következő produkciók hangoznak el akusztikus változatban: Ekanem Hideg szél, Hegedűs Bori és Tempfli Erik Anya, Nyári Aliz Félóra nyár, Oláh Ibolya Nem adom el, Palágyi Ildikó Pillangó, Pankastic! Hosszú volt a nyár, Sándor Szofi 21 gramm, Subtones Nem segít más, Third Planet Táncol a világ, Ya Ou Zsákutca. Az előadók még egy lépéssel közelebb kerülhetnek „Az Év Dala 2022” címhez.

Újabb izgalmak várnak az előadókra, hiszen már zajlik az online Akusztik Dalverseny is. Bár a showműsorban már csak húsz produkciót hallhat újra a közönség, de az online versenyben A Dal 2022-be bejutott mind a negyven produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni. Szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. Egy IP címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak hétfő esténként 21:15-től. A február 21-i adás már újranézhető.

A műsor évről-évre felpezsdíti a hazai könnyűzenei életet, szélesíti a műfaji repertoárt. A 11. évadban is egyedi hangzásvilágú előadások versenyeznek. A tét pedig hatalmas, csak nyolc produkció juthat a döntőbe, amelyben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara adja majd a kíséretet. Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát, amelyet mindenki dúdolni fog!

A Dal 2022 első elődöntő – szombaton 19:35-től a Dunán!