A Made Up Sound

1A DACS – Hollandia, királyság! programsorozat keretében október 22-én a Lärmban lép fel kurrens és igencsak felpörgött projektjével a holland Dave Huismans, azaz 2562. Az éjszaka folyamán fellép még az élő koncerttel készülő analóg house duó Ste Pwri Tmod, dj-zik The Stanley Maneuver, Prsly, Hi és Manek is.

„A nagy egészhez nem sokat tesz hozzá az a zene, ami képes azonnal örömet okozni” – vallja Dave Huismans. A 2562 és A Made Up Sound előadónevekkel ismertté vált producer a lassan ható, megrészegítő szabálytalanság híve. A zenéi magját képező ritmikai elemek állandóan az összecsuklás határán egyensúlyoznak, addig botladoznak és dadognak, míg rendszertelenségük végül rendszerré alakul és működésbe lép Huismans képlete, életre keltve egy ismeretlen világ tánczenéjét. Ami a kiérlelt hangzás mellett leginkább mozgásban tartja A Made Up Sound lenyűgöző szerkezeteit az Huismans határtalan kreativitása, szórakoztató, nem ritkán mókás ötletessége, ami áthatja legtöbb alkotását.

Ha van a hazai elektronikus zene új generációjának szupergroupja, akkor az a bőr alá kúszó analóg house-t kovácsoló Ste Pwri Tmod. Az S. Olbricht és Route 8 projektjeikről ismert Mikolai Martin és Horváth Gergely Szilveszter a szépreményű Farbwechsel kiadónál tulajdonképpen eddig is együtt térképezték fel az elkent hangzás lehetőségeit, a Ste Pwri Tmod örvénylő témáival viszont még egy fokkal szorosabbra fűzik ezt a kapcsolatot.

Időpont: 2014. Október 22. 21h Helyszín:Lärm Budapest, VII. Ker. Akácfa utca 51. 1. Em. Jegyár: 800 HUF