A legfrissebb és a legrégebbi – itt az új THe pUnch dal

A budapesti THe pUnch zenekar egy kislemezes és egy kétszámos single után gőzerővel dolgozik ősszel érkező nagylemezén, melynek most előfutáraként itt a borús, magába szippantó Transmission!

thepunch2

A THe pUnch mára már elfordult a brit gitárzenét jelentő gyökerektől, egy hömpölygőbb, mégis masszív kerettel rendelkező, pszichedelikus elszállásokba merülő komplex dallamvilág felé. Ezt az utat jelzi a most megjelent Transmission is, mely a zenekar egyik legrégebb óta a fiókban szunnyadó dala.

A szöveg és zene az énekes Jim munkáját dicséri. A bevezető igazán hosszúra nyúlt, hogy segítse a hangulat elérését. Maga a zenei témák és a szöveg is ismétlődik a dalban hangsúlyozva, erősítve a mondanivalót, ami egy belső vívódás. A szóló és a többi zenei téma a felvételek pillanatában született meg, mind a kiállás tónusában, dinamikájában, megszólalásában is a vívódás érzését igyekszik kelteni. – Meséli Veller László, a zenekar gitárosa-  A szám hangzásilag egy verembe, vagy kútba zárás asszociációját kelti. Maga a gitár effektek, a sok visszhangosítás, zengetés is ezt az érzést kelti. A kiállás pedig a sok torzítással és ismétléssel majd a dúr kísérettel kiegészítve döntik le a verem falait, szinte hiába, hiszen a szám elején szereplő téma tér vissza, mely újra jelzi, hogy nincs menekvés, az ember ugyanazon körforgásokba keveredik újfent.”

The pUnch – Transmission: https://youtu.be/ejW9tAx3ycE

A most készülő Will Way című nagylemezen is ezt a hipnotikus, érces riffekkel díszített ösvényt követik, melynek felvételei az Echo Hangstúdióban és Solymáron, Beke István közreműködésével zajlottak, míg a keverést és a masteringet maga a banda végzi, a dobos Vitéz Gergő munkájának köszönhetően.

Az őszre érkezdő Will Way-en a Transmission mellett a tavaly ősszel bemutatott Besides single két dala is felkerül. A THe pUnch a tavaszi koncertszezont május 29-én zárja a GMK-ban, ahol a Minimachines társaságában játszik!

https://www.facebook.com/thepunchmusic