A legendák könyvébe kerülne

 Új ökölvívóval bővült a Ferobox Event csapata, méghozzá a 22 éves Baranyi Richárddal. A kecskeméti sportoló szép eredményeket ért el már amatőrként is, a következő gálán pedig első profi mérkőzésére készül. Ismerkedjünk meg Ricsivel!

Az ökölvívó először a labdarúgással próbálkozott, de végül a küzdősportnál kötött ki.

 „Egy lábsérülés miatt hiúsult meg a focista karrierem. A bátyám már akkor is bokszolt, vele járogattam le a terembe. Aztán egy év múlva jött Konkoly István, aki jelenleg is az edzőm, onnantól vettem igazán komolyan a dolgot.”

Az első eredmények pedig már juniorként jöttek Ricsi számára.

 „2007-ben a junior Európa-bajnokságon bronzérmet szereztem, abban az évben meg is választottak Kecskeméten az év utánpótlás sportolójának, melyre azóta is nagyon büszke vagyok. A következő évben junior magyar bajnok lettem, majd felnőttként harmadik, de kétszer ezüstérmet is szereztem.”

A sportoló közben több nemzetközi, illetve hazai emlékversenyen is győzött, melyeken rendre megválasztották a legtechnikásabb bunyósnak.

 „Nagyon örülök ezeknek a díjaknak, mert nekem Muhammad Ali a bokszideálom, vagyis az igazi vívó stílus áll hozzám a legközelebb. Ha még jellemeznem kéne magamat, akkor azt mondanám, hogynyugodt vagyok, sosem kap el a hév, nem veszítem el a fejemet.”

Ricsi azt is elmesélte nekünk, hogy került kapcsolatba Rácz Félixszel és Bertók Róberttel.

 „Az edzőmet kérdezték meg, hogy kit ajánlana, ő pedig rám gondolt. Megkérdeztem a családomat és a barátaimat, mindenki bátorított. Mivel amatőrként nehéz megélni ebből a sportból és a Ferobox csapatról amúgy is csupa jót hallottam, vétek lett volna kihagyni ezt az óriási lehetőséget. Arról nem is beszélve, hogy Robi nagyon lelkes volt, amikor megnézett, ez elég jól esett.”

Bár azzal tisztában van, hogy merőben más világ vár rá, egyáltalán nincs megijedve az előtte álló feladatoktól.

 „Már évekkel ezelőtt azt mondták rám, hogy megértem a profi bokszra. Soha nem szerettem az amatőr bunyó kapkodását, úgyhogy nekem szerintem feküdni fog az új stílus. Várom már, hogy bemutatkozhassak, ráadásul éppen hazai közönség előtt tehetem ez, ami csodálatos dolog lesz. Remélem, sokan kijönnek szorítani értem!”

Ricsi azt is elárulta, hogy milyen céljai vannak profi bokszolóként.

 „A legegyszerűbben úgy tudnám összefoglalni, hogy szeretnék a legendák könyvébe bekerülni. Tisztában vagyok vele, hogy ehhez végig kell járnom a lépcsőfokokat. A legalján tartok most, de fel szeretnék érni a csúcsra, illetve mindent megtenni ezért.”

Baranyi Richárdot tehát május 18-án, Kecskeméten láthatja először a nagyközönség a Ferobox Event következő gáláján. Az eseményen Kovács ’Vipera’ Attila, Bedák Zsolt és Kelemen Balázs is kötelek közé lép, a Sport 1 Televízió 20:45 perctől élőben közvetíti a pofonokat.