A Kutyákkal az Életért Alapítvány a Mentőkutyák Világbajnokságán

A KÉA Mentőkutyás Szolgálata – ahogy 1998 óta minden évben – Szabó Gábor elnök és szakmai vezető, irányításával, az idén is delegál indulókat a Mentőkutyák Világbajnokságára, melyet ebben az évben Dánia Aalborg nevű városában szeptember 23 – 27. között rendez meg az IRO (Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet).

 

Mint korábban, most is kitartó szakmai felkészülés előzte meg a részvételt, tudtuk meg Orlik Zoltántól a KÉA nagykövetétől,  Dánffy Brigitta Kirával, Kröpfl Erzsébet Gaminnal, Arató Péter Bindyvel romkutatás kategóriában, Szíjártó Norbert Szantival pedig területkutatásban indulnak.

Az elmúlt évben 24 országból 120 induló vett részt az eseményen és a sok szép eredmény mellett egy kimagasló Magyar sikert is elkönyvelhettünk. Rácz Attila Semyrrel ezüstéremmel tért haza, öregbítve ezzel a Magyar mentőkutyák nemzetközi hírnevét. Ezt megelőzően is számos kimagasló munkát láthattunk a Magyar mentőkutyáktól Több dobogós helyezés és első hellyel is büszkélkedhet Magyarország és ezen belül a KÉA csapata.

vb2014