A közmédia jövőre számos műsorral emlékezik az 1989-es eseményekre

A közmédia Archívuma felbecsülhetetlen értékű képi- és hangzó anyaggal rendelkezik a rendszerváltoztatás idejéből. A televíziós, rádiós és hírügynökségi tartalmak alkalmasak arra, hogy a közmédia csatornáin 2014-ben rendszeresen emlékezzünk és emlékeztessünk az 1989-es eseményekre.

 

Az MTVA – együttműködésben az MTV Zrt.-vel, a Duna TV Zrt.-vel, a Magyar Rádió Zrt.-vel, az MTI Zrt.-vel – olyan saját gyártású tartalmak bemutatását tervezi, amelyek minden korosztály számára újra átélhetővé teszik a 25 évvel ezelőtti eseményeket. A közmédia a műsorok sugárzását elsősorban az M1, a Duna, a Duna World és a Kossuth Rádió csatornákon és a hírado.hu online felületeken tervezi.

 

Az előkészítés összehangolása érdekében dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója, a programok előzetes válogatására, és a programokról szóló döntés előkészítésére Rákay Philipet, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettesét kérte fel.

 

A megbízás munkaszerződés megkötésével nem jár együtt, feladatát közvetlenül az MTVA vezetője irányításával látja el.

 

A tervezett programok külön források bevonását nem igénylik, az előkészítés költségeit az MTVA és az MTV Zrt. költségvetései fedezik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*