A közmédia gazdag kínálattal jelentkezik Tusványosról

A közszolgálati média kiemelt figyelemmel kíséri a XXV. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjait. A helyszíni jelenlét és a rendszeres élő tudósítások mellett összefoglalókat is közöl rádió- és televízióműsoraiban. Az eseménysorozat fontos történéseivel a közmédia  hírműsorai is részletesen foglalkoznak.

25 éves a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. A idei programokhoz a közmédia kihelyezett stúdióval és Közmédia sátorral is hozzájárul. A július 22-től 27-ig tartó  rendezvényről a Kossuth Rádió több műsora is naponta jelentkezik: a 180 perc keddtől péntekig 8.30 és 9.00 között, az Ütköző szerdán és csütörtökön 12.30-tól 13.00-ig, a Közelről keddtől csütörtökig 16.30-17.00 között, pénteken pedig 15.30-tól 17.30-ig élő bejelentkezésekkel várja hallgatóit.  A Petőfi Rádió Talpra magyar, Egész úton hazafelé és Ej, mi a cool műsorai is élőben foglalkoznak a helyszínen lévő programokkal.

A Kárpát Expressz naponta közöl összefoglalókat, emellett a Duna további négy műsorában is beszámol Tusványosról és annak 25 évéről. A zárónapon a Duna és a Kossuth Rádió is 9.30-kor élőben közvetíti Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. A rendezvény legfontosabb momentumait az M1is műsorára tűzi augusztus 2-án.

A műsoros bejelentkezések mellett  helyszíni előadásokkal, közönségtalálkozókkal és Fölszállott a Páva  gálaműsorral is képviselteti magát a közszolgálati média, valamint filmvetítések is várják a programokra kilátogatókat.