A közélet szereplőnek különösen jó példával kell elől járniuk

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjára

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja sosem volt Magyarországon annyira aktuális, mint napjainkban.

Balogh József volt fideszes képviselő, aki élettársát brutálisan verte meg még mindig a Magyar Országgyűlés tagja. Meggyes Tamás fideszes képviselő, aki volt feleségét ütötte meg, még mindig a Parlamentben ül. Daher Pierre fideszes képviselő, aki egy nőt bántalmazott, még mindig a törvényhozás tagja.

Illés Zoltán a Fidesz-kormány államtitkára, aki női mivoltában sértette meg képviselőtársát, még mindig a kormány és a Parlament tagja. Varga István fideszes képviselő, aki a teljes női társadalmat alázta meg egy parlamenti felszólalásában, még ott ülhet az Országgyűlésben. Karvalics Ottó KDNP-s politikus, aki felháborító mondatot engedett meg magának a nőkkel szemben, még képviselőként veheti fel a fizetését. Tűrhetetlen hogy még a törvényhozók is fizikai és szóbeli erőszakot alkalmaznak nőkkel szemben.

Ma Magyarországon hetente egy nő életét követeli családon belüli erőszak, a nők 20 százaléka szenved el élete során nemi erőszakot, a nők 20 százalékát szexuálisan bántalmazták gyerekkorában.

Az MSZP vallja, hogy a nők elleni erőszak megszüntetésében kiemelt szerepe van a közélet szereplőinek. Nekik különösen jó példával kell elől járniuk. Nincsen helye a közéletben annak, aki erre nem képes.

Az MSZP zéró toleranciát hirdet a családon belüli erőszakkal, a munkahelyi zaklatással és a nők emberi méltóságát sértő közbeszéddel szemben.

 

Kormos Kata

szóvivő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*