A környezettudatosságot népszerűsítő játékokkal érkezett a Gyerek Szigetre az ITM

A környezettudatosságot népszerűsítő játékokkal várja a hétvégén az érdeklődőket a Gyerek Szigeten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a Zöld út elnevezésű eseménysorozatának zárásaként rendezett játékos családi pikniket a budapesti Hajógyári-szigeten.

    Makai Martina fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek szombaton elmondta: a piknik célja, hogy megmutassa a családoknak, mennyi mindent tudnak tenni a mindennapokban a fenntarthatóság érdekében. Hozzátette: “a fő jelmondatunk is az, hogy A fenntarthatóság rajtad is múlik”.
    Az ITM standjánál a családok együtt mehetnek végig a Zöld úton, és a többi között kipróbálják magukat az újrahasznosításhoz és a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó játékokban. A témával kapcsolatos sok új információ elsajátítása mellett a gyerekek ajándékot is kapnak a kaland végén.
    “Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sokat tehetünk azért, hogy ne is keletkezzen hulladék, azzal, ha csomagolásmentesen vásárolunk, ha figyelünk arra, hogy a bevásárláshoz vigyünk magunkkal többször használatos bevásárlótáskát, ha olyan kiszerelésben vásárolunk, amely a család igényeinek megfelelő” – mondta Makai Martina.
A helyettes államtitkár szerint, akik végigmennek a nyolc állomásos pályán, látni fogják, hogy a hulladék értékes alapanyag is lehet.
    A május 24-én kezdődött Zöld út eseménysorozat korábbi két állomása a budapesti Millenáris Parkban megrendezett Ecodesign című háromnapos kiállítás, vásár és workshop volt, valamint egy húsz bevásárlóközpontot érintő országos akció, amely a tudatos vásárlásra hívta fel a figyelmet.
    A szombaton indult Generali Gyerek Sziget koncertekkel, kalandparkkal és retrovideojáték-sátorral is várja a családokat június 23-ig minden hétvégén.

Forrás:MTI