A KoMod nyerte a fődíjat

Nagy sikerrel zárult az RS9 Színház első független fesztiválja, az RS9 OFF. Az esemény a független, állandó játszóhellyel nem rendelkező együttesek számára biztosított fellépési, s találkozási lehetőséget. A 16 versenyelőadás többsége zsúfolásig telt házak előtt zajlott az RS9 Színháztermében, valamint a Vallai Kertben.

A Szűcs Katalin kritikus, Dr. Pászt Patrícia műfordító, és Patrick Mullowney drámaíró alkotta zsűri a fesztivál 200.000 Ft-os Fődíját a KoMoD Színház DeGenráció avagy #yolo … előadásának ítélte oda. A II. díjat az Anyaszínház Woyzeck című produkciója, a III. díjat Kókai János társulat Kívül tágasabb című előadása nyerte el.

“A kifinomult színészi játék és letisztult, érzékeny színrevitel” különdíját az Alszanak a halak? című produkció, “A színház, mint társadalmi szerepvállalás” különdíját az Artman szerzői est, az „Egyéni előadói különdíjat” a Mátka című táncprodukció, “A magas színvonalú szórakoztatásért” különdíját a Bankhitel című előadás, míg “Az előadói kreativitás” különdíját az Új-Hídavatás szvit című produkció kapta.