A kitartás és az elvégzett munka előbb utóbb meghozza a gyümölcsét!

Nehezen indult a Székesfehérvár Rallye Spitzmüller Csaba és Béres László számára. A miskolci kettős Mitsubishi EVO X-ében a verseny előtti teszten felrobbant a váltó, így még az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán rajthoz tudnak-e állni a bajnokság ötödik futamán. Óriási erőfeszítések árán a Full Gas Motorsport Egyesület csapata lábra állította az R4-es Lancert, az autó legénysége pedig az abszolút harmadik helyezéssel hálálta meg a rengeteg munkát!

DSC_4812

Spitzmüller Csaba:

A Székesfehérvár Rallye előtt még az is megkérdőjeleződött, hogy egyáltalán el tudunk-e rajtolni. Hajtásproblémáink voltak, a teszten felrobbant a váltó, ami tönkretette a diffit, a féltengelyeket, de a fiúk hihetetlen munkával úrrá lettek a káoszon. A teszt hiánya miatt azonban az első körben további problémákkal szembesültünk: A kézifék folyamatosan leoldotta a hajtást, majd volt egy fékproblémánk is. Az erős féktávokon bekapott a hátsó fék és teljesen keresztbe vágta az autót. Ez jó látványos lehetett kívülről, de belülről ijesztő volt.

IMG_3121

Az első körben le tudtuk a technikai hibákat és onnantól tudtuk a saját tempónkat autózni. Végig arról beszélhettünk Lacival, hogy hibamentesen próbáljunk menni, ne legyen defektünk, ne rumlizzunk be sehol, csak tartsuk a saját sebességünket, hátha a többiek elkövetnek egy-egy hibát. Az utolsó gyors előtt meg is beszéltük, hogy hagyjuk a Power Stage pontokat, inkább harcoljanak érte a többiek, mert az a csákberényi 20 kilométer önmagában is kemény dió lesz. És igazunk lett, mert többen is rajta vesztettek azon a szakaszon.

Miskolcon egy harmadik helyet dobtunk el, pedig végig rettenetesen gyorsak voltunk. Székesfehérváron talán ezt adta vissza a jó Isten, vagy az élet, de ehhez tényleg nagyon keményen kellett menni. Óriási hőség volt, nekünk is, a technikának is, rendkívül nehéz volt koncentrálni. Ennyi kilométert nem szokott az első osztály teljesíteni egy nap alatt, ez meg is rostálta picit a mezőnyt. Nem adtuk fel, a hatodik helyről jöttünk előre és a csapat munkájának, illetve a kitartásunknak köszönhető ez a mostani bronzérem.