A K&H csoport az első 9 hónapban 37,7 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el

A K&H bankcsoport 2019 első kilenc hónapjában 37,7 milliárd forint adózás utáni eredményt könyvelt el, ami éves összehasonlításban, rendkívüli tételek nélkül 5 százalékos növekedés – közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

    A harmadik negyedévben 11,4 milliárd forint volt a bank adózás utáni nyeresége a nem auditált, konszolidált, a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) alapján készült kimutatás szerint.
    Az idei első kilenc hónapban a K&H 383 milliárd forint új hitelt helyezett ki. Az új jelzáloghitel-kihelyezés éves összehasonlításban 8 százalékkal, a személyi hitel-kihelyezés 50 százalékkal nőtt, mindkettő a piaci átlagot meghaladó bővülést mutatott.
    Ez év október 31-ig a babaváró hitelkérelmek összértéke 39 milliárd forint volt, számuk 4000-re rúgott. A banknál a magyar állampapír plusz  (MÁP+) jegyzések értéke október 31-ig 136 milliárd forintot ért el.
    A regisztrált mobilbank-felhasználók száma elérte a 365 ezret, ami 39 százalékos emelkedés éves szinten. Idén minden hónapban 9 ezer új ügyfél kezdte el használni a mobilbank alkalmazást.
    A banknál az innovatív, mobilbankon és e-bankon keresztül elérhető, teljesen online személyi kölcsön-kihelyezés szeptemberben elérte a teljes személyihitel-kihelyezés 25 százalékát  – olvasható a bank közleményében.
    Ősszel a K&H Bank bevezette a hazai kezelésű fenntarthatósági vegyes alapját, az alap bevezetésével a K&H már nemcsak dinamikus kockázati besorolású, de társadalmilag felelős befektetési alapokat is kínálhat.
    A K&H Biztosító 2019 harmadik negyedévi adózás utáni eredménye 3,9 milliárd forintot ért el, éves összehasonlításban 20 százalékkal bővült.

Forrás:MTI