A keddet szeretem a szombatban – Natural Synthetix a Kis Á klubban

A Kis Á-ban mostantól minden második kedden egy különleges baráti társaság áll a DJ pult mögött, akik mellett nem lehet szó nélkül elmenni…

A történet egy átlagos péntek estével kezdődött: egy baráti kör fogta magát és némi alkoholt és elindult, hogy bulizzon egyet egy budapesti klubban… ám amikor az üvöltő elektronikus zene közepén megszólalt egy zúzós metál dal, ők teljesen megrészegültek a műfajok keverésétől. Ekkor határozták el, hogy ők is belevágnak, majd némi gyakorlás és ötletelés után már össze is állt a Natural Synthetix. Azóta eltelt pár év, jó néhány buli és az NSX-család folyamatosan növekszik. Aki pedig még nem találkozott velük valahogy így képzelje el: „A zenénk reggae és techno stílusokon alapul, játszunk jungle-t, neuro-t, dub-ot, hegesztős dubstepet, géppuska trapet, de ha az kell, felcsendülnek a német industrial techno gyöngyszemei is.” Minden szettnek sajátos íve van, hiszen a hangulat, a tematika, és a közönség is befolyásolja, hogy mi lesz a következő track, így születik meg az a koncepciótlan koncepció, ami a Natural Synthetixet meghatározza. A csapat minden alkalommal más vendéggel bővül; barátok, zenészek, DJ-k teszik még színesebbé a felhozatalt. A cél egy olyan közösség létrehozása, akik nyitottak a másra, a szokatlanra, képesek elrugaszkodni a megszokottól és befogadni a különböző stílusok fúzióját.

A keddekben a legjobb, hogy sosem tudhatod mi vár rád, hiszen az NSX alaptétele: “Nem azt rakjuk, amit hallani akarsz, hanem amit nem tudtál, hogy hallani akarsz.”.