A jövő Vivicittáinak törzsközönsége birtokba vette a Margitszigetet!

Az évről évre fantasztikus ütemben növekvő nevezői létszám miatt a rendező Budapest Sportiroda (BSI) már két nap alatt szervezi a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futást. Ma nyolc táv versenyeire (mind a rövidebb távok) került sor, és több mint nyolcezer nevező állt rajthoz (15 éve még a teljes mezőny állt még ennyi  indulóból!). A nap lényegét talán Hrutka János, az egykori 24-szeres válogatott labdarúgó fogalmazta meg legkifejezőbben: “a mai nap a gyerekeinkről szól, akiknek példát mutatunk és akik öt-tíz év múlva már mint felnőttek térnek vissza a rajtokhoz, felidézve a napot, amikor először futottak itt együtt az apuval vagy az anyuval.” Hrutka aztán hozzátette, hogy holnap pedig már következhetnek a hosszabb távok, melyek közül ő a félmaratonon (21 km) fut.  Szombaton – sokak nagy örömére – Kasza Tibor tv-s műsorvezető is áldozott a mozgás oltárán. Komoly programot bonyolított a Gézengúz Alapítvány is, melynek indulóját Mihályi Réka a Group’n’Swing énekesnője adta elő, hogy aztán gyalogoljon az eseményen is. A sok száz gyalogló közt jeles társa is akadt, Drávucz Rita egykori világ- és Európa-bajnok vízilabdázó személyében.

A 2,5 km négy futamának rajtjai lenyűgözőek voltak először a több ezer iskolás felvonulásával. Mindkét rajtjuk teltházas volt, de az egyéni nevezők délutáni két futama is igazi közönségsiker volt.

A Suhanj! Fogyatékkal Élők Futamához (750 m) azok csatlakoztak, akik az alapítvány pozitív üzeneteinek a társadalom minél szélesebb körű rétegeihez való eljuttatásáért, a mozgássérültek sportolásának gazdagításáért tesznek. Ilyenek voltak a 200 fős mezőny (valamennyi résztvevő az egyes rajtszámot kapta!) élén Till Attila filmrendező és Zányi Tamás, az Oscar-díjas hangmérnök is. Akadt olyan induló is, aki a cél előtti utolsó métereken kiszállt a kerekesszékéből és óriási erőfeszítéssel, de a saját lábán ért be. A napot záró Telekom Családi Futás 750 méteréhez pedig azok csatlakoztak, akik még csak ismerkednek a futás, a sport világával. A rajtot Novák Katalin az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára lőtte el, majd maga is futott. Hasonlóképpen mint Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó, aki a Magyar Diáksport Szövetség elnökeként tette meg a távot.
31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás vasárnap reggel 9 órakor a félmaratoni táv versenyével folytatódik. A várhatólag továbbra is kellemes időjárásnak köszönhetően a helyszíni nevezésekkel akár az eddig megdönthetetlennek hitt harmincezres létszámhatárt is átléphetővé válik.

A nap egy kivételes ünnepséggel indul, a rajt előtt, 8.15-kor adják át a Nagyszínpadnál a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat új, 60 millió forint értékű  gyermekrohamkocsiját.