A Hungaroring remek házigazda lesz

Nyolc autóval vesz részt – és ez a csapatoknál új csúcsot jelent – az idei Szilveszter Rallye-n a Maricsek Racing Team

Nyolc autóval vesz részt – és ez a csapatoknál új csúcsot jelent – az idei Szilveszter Rallye-n a Maricsek Racing Team

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A területet biztosító Hungaroring ismét remek házigazda szeretne lenni a roppant népszerű óévbúcsúztató rendezvényen, ahol a Maricsek Racing Team nyolc autóval áll rajthoz.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 16. verseny lesz a viadal történetében, és hét nemzet – magyar, lengyel, cseh, német, osztrák, szlovák és horvát – versenyzői állnak rajthoz. A Hungaroring ismételten a lehető legjobb házigazda szeretne lenni, ráadásul idén a 2013-as viadalhoz hasonlóan a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum újfent bekerült a verseny útvonalába.

„Nagyon fontos számunkra, hogy ennek a versenynek mi adunk otthon minden évben, hiszen nagyon népszerű a ralisok és a szurkolók körében egyaránt. Ráadásul tavalyi viadal után, az idén is mind a két pályánkat birtokba veszi a mezőny: nem csupán a Ring aszfaltcsíkján autóznak a párosok, hanem a Vezetéstechnikai Centrumban is – utóbbival egy kicsit talán még jobban rá tudjuk irányítani a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, amiben a versenyzők jó példát tudnak mutatni. És hát hogyan is kívánhatna egy versenypálya boldog új évet mindenkinek, ha nem egy jó hangulatú versennyel?!” – jelentette ki Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A 16. Szilveszter Rallye-n nyolc párossal képviselteti magát a Maricsek Racing Team. Maricsek Miklós már a 2015-ös szezonra készül a viadalon, azzal az autóval vág neki a hétvégi buli versenynek, amivel a következő évben autózik majd.

„Kellemes dolog a két ünnep között kicsit kimozdulni, egy picit lazábban eltölteni egy rali versenyt. Nagyon várom a futamot, mert az EVO IX Mitsubishivel fogok menni. Valójában úgy készülök a Szilveszter Rallye-ra, mint egy normális ORB versenyre. Beszereztem a megfelelő gumikat, mert december végén, mint tudjuk, elképesztően kiszámíthatatlan az időjárás, úgyhogy mindenre fel vagyunk készülve” – ecsetelte Maricsek Miklós.

A 16. Szilveszter Rallye időterve

A szervezők mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a versenyzőket vasárnap a rajtszámukhoz képest fordított sorrendben indítják.

December 28. vasárnap

1. gyorsasági szakasz 7,5 km 16:38 (első autó) – Hungaroring belső

December 29. hétfő

2. gyorsasági szakasz 8 km 7:43 (első autó) – Hungaroring külső

3. gyorsasági szakasz 7,5 km 7:56 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

4. gyorsasági szakasz 8 km 10:59 (első autó) – Hungaroring külső

5. gyorsasági szakasz 7,5 km 11:12 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:45 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz Superfinal 7,5 km 13.58 (első autó) – Hungaroring belső