A Hockenheim legjobbja

Rapport Richárd (2676 Élő-pont) folytatta szereplését a német Bundesligában, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen két játszma alatt másfél pontot gyűjtött a Hockenheim színeiben. Ezzel a tabella második helyén álló csapata legeredményesebb sakkozója, 4 partiból 3,5 pontot gyűjtött ezidáig.

Rapport Richárd

Rapport Richárd

Ricsinek sikerült kipihennie a maratoni évkezdet fáradalmait, amikor szünet nélkül vett részt a Tata Steel Chees tornán, majd a gibraltári nyílt versenyen. Múlt hétvégén már a német Bundesliga 9-10. fordulójában szerepelt a Hockenheim csapatával. A szombati fordulóban a lengyel Piotr Bobrasszal (2518) ült asztalhoz.

„Nagyon izgalmas játszma volt” – kezdte az értékelést a legfiatalabb magyar nagymester szakmai menedzsere, dr. Flumbort András. „Volt, amikor úgy tűnt, hogy ellenfele támadása veszélyes lehet, de Ricsi hárította a támadást és végül győzni tudott. Egy kis adalék: Bobras másnap az ex-világbajnok Viswanathan Ananddal (2775) remizett, amely remek teljesítmény”

Vasárnap az osztrák Markus Ragger (2668) következett, a végig kiegyenlített parti döntetlennel zárult. „Ez is bizonyítja, hogy Ricsinek továbbra is jól megy a külföldi csapatbajnokságokban. Jelenleg nyolcvannyolc százalékon áll, ezzel a Hockenheimnek ő a legjobb pontszerzője. Elégedettek lehetnek vele, hiszen a sorozat kétharmada már lement, és újoncként a tabella második helyen állnak. Ez azt is igazolja, hogy jó döntés volt Ricsinek odaigazolni.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*