A Harleysok nem félnek a jégesőtől!

A 16. Harley-Davidson Open Road Fest sajtótájékoztatóján még nem lehetett tudni, hogy az időjárás ilyen kegyetlen és kíméletlen lesz az Alsóörsre motorozni szándékozókhoz: pont egy durva jégesővel tarkított felhőszakadás utáni napon, mától várja a Harleysokat az ötnapos rendezvény. Dobai Attila, a nyár legvagányabb fesztiváljának az igazgatója idén több külföldi látogatóra számít, ezért arra is gondolt, hogy népszerűsíti kicsit a Balatoni Régió kiemelt turisztikai értékeit. A fesztivál karszalagja egyben kedvezményes belépő például a Balatoni Csillagvizsgálóba, a Tapolcai-tavasbarlangba, a Balatoni Múzeumba, a Balatonboglár Kalandparkba vagy a Szigligeti Várba. Az okos karszalag egyébként lehetővé teszi a készpénzmentes fizetést, a biztonságos beléptetést, szavazást a motor szépségversenyen, sőt összerendelhető a tulaj Facebook profiljával, így a fesztivál területén lévő fotóállomásokon a karszalag egyetlen érintésével élményeket lehet posztolni az interneten.

Az ilyenkor fesztiválvárossá alakuló Alsóörs először várja „Kapszula Hotelekkel”, azaz alvófülkékkel vendégeit. Az ablakkal, világítással, telefontöltővel ellátott kapszulák ujjlenyomat olvasói csak az illetékesek számára engedélyezik a bevackolódást. A szervezők a motoros-utánpótlásra is gondoltak: meglepetés a Kids Race, egy 2-6 éves gyermekek részére létrehozott, lábbal hajtható motor verseny pénteken 15 órától. Aki a fesztivál nyereményjátékán is részt vesz, könnyen lehet, hogy a főnyereménnyel, egy Harley-Davidson Street 750 motorral pöföghet haza. A remekműhöz Kalmár Laca, a Ganxsta Zolee és a Kartel énekese csinált kedvet a jelenlévők számára.

A motoros felvonuláson kívül vezetett túrák, Custom Bike Show, kaszkadőr show, műrepülő show gondoskodik arról, hogy senki se unatkozzon a fesztiválon eltöltött ideje alatt. Ez a céljuk a meghívott zenészeknek is, élükön a világhírű svéd Europe-pal (június 13. 22 óra!), de a magyarok közül sem az ismeretlen bandák találkozója az Open Road Fest: Kowalsky meg a Vega, Tankcsapda, Edda Művek, Hooligans, Anna and the Barbies… (Teljes program az openroadfest.hu-n!)

 

Horváth Gábor Miklós