A H-Moto Team versenyzői vasárnap a pontokért szállnak harcba

 Újabb pozitív napot zárt Assenben a H-Moto Team alakulata. A FIM Superstock 1000 Kupában érdekelt magyar csapat két külföldi pilótája közül Robert Muresan a 10., míg Riccardo Cecchini a 11. helyen zárta a szombati kvalifikációt, így vasárnap ebből a rajtpozícióból kezdhetik meg a 14:15-kor kezdődő futamot.

Már a reggel is ragyogóan indult a H-Moto Team versenyzői számára. Főleg a román Muresan volt elemében, aki több mint egy másodpercet tudott javítani előzőnapi legjobbján, és egy 7. időt repesztett. Az olasz Cecchini tegnapi bukása után ma kicsit visszafogottabban kezdett, semmit sem kockáztatva a 18. legjobb időt futotta reggel.

Délután, az időmérőn viszont nemcsak ő lendült bele nagyon, de Muresan is tovább tudott javítani saját legjobbján, így a H-Moto Team motorjai végül a 10-11. helyen végeztek. Vasárnap, a futam leintésénél az első 15 versenyző kap pontot, úgyhogy Muresannak és Cecchininek is minden esélye megvan rá, hogy megszerezze első pontjait a FIM Superstock 1000 Kupában és egyben a magyar csapat színeiben.

Robert Muresan, 10. rajtkocka
„Egy újabb remek napot zártunk Assenben. A ma reggeli szabadedzésen további 1,1 másodpercet tudtam javítani a legjobb időmön, így bementem 1:40 alá, és a 7. helyet foglaltam el, ami ismét megmutatta nekünk, hogy idén az élmezőny közelében harcolhatunk. Az időmérő is jól alakult, ott további három tizedet sikerült gyorsulnom, és 1:39.6-os időm a rajtrács 10. helyére volt elég. Ez egy nagyon jó pozíció, de a hátsó tapadással még mindig küszködünk. Azt is számításba kell vennünk, hogy én az összes edzésen ugyanazokat a gumikat használtam, míg a toppilóták többsége az utolsó percekre új gumikat tett fel a motorra, így előnybe kerültek velem szemben, mert a végén én már szenvedtem a gumikkal. Ami a holnapi napot illeti, tudom, hogy még mindig tudunk gyorsulni, ezért alig várom a versenyt, akár esni fog, akár nem. Szeretném megköszönni a csapatnak a kiváló munkát, és hogy segítségemre vannak abban, hogy folyamatosan gyorsuljak.”

Riccardo Cecchini, 11. rajtkocka
„Elégedett vagyok a mai eredménnyel. Reggel nagyon nyugodtan kezdtem, aztán délután volt egy kis problémám a motorral, de a változtatásoknak köszönhetően tudtam javítani a tempómon, és sikerült a 11. helyen végeznem. Tudom, hogy még sokat kell javulnom, de lassanként sikerülni fog. A csapat folyamatosan fantasztikus munkát végez, és remélem, hogy holnap a pontszerző helyek egyikén fogom zárni a versenyt, így meghálálva azt a rengeteg erőfeszítést, amit értem tesznek.”