A H-MOTO Team tagjai ismét Németországban

Ritkán esik meg, hogy egy csapat két egymás utáni versenyhétvégén is ugyan azon a helyszínen szerepeljen. A H-MOTO Team tagjai most ismét visszatérnek a kultikus Lausitzringre, ahol Csányi Gergő személyében újabb pilótájuk kezdi meg a bajnoki évadot. Ezzel párhuzamosan, szintén Németországban versenyez Györfi Alen a Nürnbergringen, ahol az IDM bajnokság futamán vesz részt.

„Elérkezett a várva várt pillanat számomra, hiszen elindulhatok egy olyan sorozatban, amire talán titkon mindig is vágytam – ez a Triump Challange német bajnoksága. Nagyon várom az első versenyhétvégét, és már tényleg nem kell sokat aludni a kezdetéig. Csütörtökön el is indultunk a Lausitzringre, hogy kellőképpen felkészüljek. A motorom nemrég lett készen, de mindenképpen pozitív számomra, hogy már kétszer tudtam menni vele az Euroringen.

Örömmel tölt el, hogy idén egy legendás versenyző lesz a segítőtársam Magda Attila személyében, aki az említett két teszten is hasznos tanácsokkal látott el. Ennek eredményeképpen sokat haladtunk előre a futómű beállítások terén és jó időket tudtam motorozni. Az idei évben majdnem minden pálya – Most kivételével – ismeretlen lesz, ennek ellenére nagy várakozással tekintek a hétvége elé, szeretnék a legjobb ötben végezni!

Úgy érzem, testileg és lelkileg is koncentráltan nézek a kihívások elé. Sokat készültem egész télen, hetente két alkalommal speciális erőnléti edzéseken vettem részt, mellette rendszeresen látogattam a Power Plate stúdiót, és sokat futottam. Köszönöm a lehetőséget Szilágyi Istvánnak, és csapatomnak, valamint a Power Plate központ munkatársainak!” – zárta szavait a fiatal versenyző.

A H-MOTO Team rutinos pilótája, Györfi Alen is Némethonban húzza majd a gázt a következő pár napban:

„Megérkeztünk Németországba, a Nürburgringre, ahol az előttünk álló napokban az IDM német bajnokság Superstock 600 kategóriájában indulok, és végre kezdetét veszi élesben is a szezonom! Sokat készültem, dolgoztam idáig. A fizikai rész úgy zajlott, ahogyan azt elképzeltem, de a motoros hagyott maga után kérdéseket. A következő napok lesznek hívatottak majd eldönteni, hogy mindez hogyan sikerült, és mire lesz elég. Én a mezőny első felébe pozícionálnám magam, a pályán azonban már legalább öt éve nem gurultam. Más vonalvezetés lesz, ami így tulajdonképpen ismeretlen számomra, a mezőny úgyszintén, így bármi előfordulhat – lutri lenne különböző jóslatokba bocsátkozni. Egy dolog azonban biztosnak tűnik, az előrejelzések szerint remek, igazi ideális versenyidő vár ránk. A lényeg az, hogy magam rendesen kimotorozva, lehetőleg minél jobb helyezéssel, és értékes tapasztalatokkal gazdagodva térhessek haza a versenyhétvége végeztével. Rajtam nem fog múlni!” – zárta mondandóját Alen.