A győzelem, amit túró rudival ünnepeltek Vincze Marciék

Az FRT Kupa 7. fordulóján az ötödik győzelmét aratta Vincze Marci és navigátora Szauter Zita. Az MR Racing kettősének komoly csatában sikerült maga mögé utasítania legfőbb riválisát, a Ford Fiesta R5-tel versenyző Tiszák Pétert.

 14689809_1779915842278973_1619262303_o

Vincze Marci: Itt volt Hadik Andris R5-ös Fordja, amivel Bodolai Laci versenyez az ORB-ben. Tiszák Péter ment vele és óriási meccset vívtunk! Tizedekre, maximum 1-1.5 másodpercre autóztunk egymástól. Óriási csata volt, régen éreztem ilyen jól magam! Ment az adok-kapok és rég dőltem ennyire előre az ülésben, rendesen magamra kellett húznom a kormányt! Ebben a sorozatban voltak már komoly ellenfeleim, amikor a BMW-vel, vagy a Ferrarival kellett megküzdenem, de ennyire még nem siettem egyszer sem, mióta az FRT-ben versenyzem!

Szuper volt a meccs, lelkes volt a közönség és az időt is kifogtuk, mert hál’ Istennek nem esett az eső sem. Minden gyorsaságin én voltam egy picikét jobb, de Tiszák nagyon felnőtt a feladathoz, nagyon jól ment a Forddal. Peti egyébként három versennyel ezelőtt odajött hozzám, bemutatkozott, adott egy túró rudit és azzal koccintottunk a megismerkedésünk örömére! Nagyon jó srác, rettenetesen kedvelem és mindennel jól megy. Ladával, Mitsuval, BMW-vel, mindegy, hogy mi van alatta. Most kibérelte az R5-ös Fordot Hadik Andristól és elsőre úgy felnőtt a feladathoz, hogy le a kalappal! A megismerkedésünk óta egyébként mindig túró rudival üdvözöljük egymást. Azt kell, mondjam, hogy a mai rallye-ban nagyon kevés ilyen őszinte és kedves srác van, mint ő. Most mi nyertünk, de minden tiszteletem az övé!

 

A harmadik versenyünket teljesítettük közösen Szauter Zitával és nem akarom agyon dicsérni, de már úgy működik, mint egy profi navigátor. Nagyon ráérzett erre a dologra, már fél szavakból megértjük egymást. Ránézek és tudja, hogy mit akarok, szinte meg se kell szólalnom, le a kalappal előtte is!

 

Ha minden jól megy, akkor a mostani volt az utolsó versenyünk az idei évben. Elviekben elég pontot gyűjtöttünk ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, igaz az idei sorozat márciusig fog tartani, de öt győzelmünk és egy második helyünk van, ennek pedig elégnek kell lennie. Figyeljük majd az következő versenyek eredményeit és ha szükséges lesz, akkor elrajtolunk egy februári vagy márciusi futamon, de ennek a hat versenynek elégnek kell lennie a bajnoki címhez.