A Gulliver helyét a Játéksziget veszi át?

A budapesti WestEnd bevásárlóközpontban augusztus 22-én nyitja meg Játéksziget bolthálózatának új tagját a Formatex, nem messze a tavaly karácsony előtt becsődölt, Gulliver által működtetett egykori Bambini játékbolttól. A Formatex a játékkereskedő óriás bedőlése után a hazai játékpiac harmadik szereplőjévé lépett elő.

„2014 július végére már a tavalyi éves kiskereskedelmi forgalom 44 százalékát elértük, ami 14 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest, így a 2013-as évi 1,27 milliárd forintos árbevételünket idén várhatóan 12 %-kal tovább növeljük majd – mondta Borhi János, a Játékszigetet üzemeltető Formatex Kft. ügyvezetője, majd hozzátette:”Bízunk abban, hogy a növekedés folytatódni fog, ezért további üzletek nyitását is tervezzük.”

Az akkor hét üzletből álló Játéksziget játékbolthálózatot 2012-ben vásárolta meg a Formatex Kft. Az egyesülés után a Játéksziget lánc teljes felújításon és arculatváltáson esett át azzal a céllal, hogy a hálózat valamennyi boltja egyedi feladatot vállaljon a hazai játékpiac fejlesztésében. Így a most megnyitott, WestEnd-beli üzlet különlegessége az üzlettértben helyet kapó játszósarok, ahol a gyerekek rajzfilmeket nézhetnek, míg szüleik vásárolnak.   A 2014-ben a MOM Parkban nyílt üzletet az országban egyedülálló Fejlesztősziget teszi különlegessé, ahol gyógypedagógus, logopédus tanár-terapeuta szaktanácsadással, szintfelméréssel és kompetenciaelemzéssel segíti a családokat a gyerekek számára leghasznosabb, család által közösen játszható játékok és képességfejlesztő eszközök megtalálásában. Az itteni áruházban a választék meghatározó részét ugyanis a fejlesztő, a gyerekek mentális, kognitív és kreatív intelligenciájának kibontakoztatását elősegítő játékok teszik ki. A budapesti, Árkád bevásárlóközpontban található Játéksziget üzlet egyedi attrakciója pedig egy olyan életnagyságú Sylvanian Families tematikájú babaház, melybe a gyerekek maguk is bemászhatnak és szerepjátékokat játszhatnak. A babás, állatos szerepjátékok ugyanis – az építőjátékok után – a második legkedveltebb játéktípus nálunk a bölcsődés, óvodás és kisiskolás korcsoportnál – derült ki a Formatex a hazai családok játszási szokásait és legkedveltebb játéktípusait feltérképező kutatásából. A szerepjátékok lehetővé teszik a szociális szerepek gyakorlását, továbbá a mindennapos konfliktusok játékban való megjelenítése segít feloldani a belső konfliktusokat, szorongásokat.